Mick Jagger (Rolling Stones) v roce 1972

Mick Jagger (Rolling Stones) v roce 1972 | foto: Philadelphia Special

Jagger psal o Lennonovi i letu na Měsíc, dopisy vynesly šest milionů

  • 1
Za 187 250 liber, tedy asi 5,9 milionu korun, se v Londýně vydražilo deset dopisů, které koncem šedesátých let napsal frontman skupiny Rolling Stones Mick Jagger své tehdejší přítelkyni a zpěvačce Marshe Huntové. Podle aukční síně Sotheby's dopisy koupil po telefonu soukromý sběratel.

Odhadní cena dopisů byla 70 až 100 tisíc liber. Američanka Huntová se stala inspirací pro hit Rolling Stones z roku 1971 Brown Sugar a je matkou Jaggerova prvního dítěte. Podle Sotheby's posílal Jagger dopisy Huntové v létě 1969 během pobytu v Austrálii, kde natáčel nepříliš úspěšný western Ned Kelly. Jagger v nich píše o jejich vztahu, ale i o prvním přistání člověka na Měsíci nebo o Johnu Lennonovi a Yoko Ono.

"Vidíme zde Micka Jaggera ne jako světovou superhvězdu, ale jako poetického a sebevědomého 25letého muže s širokými intelektuálními a uměleckými zájmy," uvedl odborník na knihy ze Sotheby's Gabriel Heaton.

V roce 1969 bylo Huntové 23 let a vystupovala v londýnské inscenaci muzikálu Vlasy. Dopisy dala do dražby, protože potřebuje peníze na opravu svého domu ve Francii.