Jan Vodňanský při autogramiádě - foto 5

Jan Vodňanský při autogramiádě - foto 5 - Jan Vodňanský se zpěvačkou a skladatelkou Hanou Navarovou při autogramiádě spojené s vydáním alba Tělo na leasing. | foto: Eva Froňková, iDNES.cz

Všestranný umělec vydává album

Český písničkář, herec, básník a zpěvák Jan Vodňanský vydává nové album, které nese název podle jedné ze 24 písní, ke kterým všestranný umělec složil texty, k několika hudbu a v mnohých z nich si také zazpíval. Album se jmenuje Tělo na leasing a podíleli se na něm rovněž Petr Skoumal, Daniel Dobiáš, Hana Navarová, Janek Ledecký, Světlana Nálepková a jiní.

V reprezentační prodejně Českého rozhlasu v Praze proběhla ve čtvrtek 8. listopadu v souvislosti s vydáním alba autogramiáda, na které Vodňanský podepisoval nejen nová cédéčka, ale také své knihy z dřívějších let.

Akce se zúčastnila rovněž mladá skladatelka a zpěvačka Hana Navarová, která si s Vodňanským zazpívala v několika písních. Sama je autorkou hudby ke skladbě Bytová jádra. Na autogramiádě byli přítomni také kupříkladu publicista, prozaik a politolog žijící v USA Ota Ulč či autorka mnoha televizních, rozhlasových, divadelních i psaných pohádek pro děti Olga Nytrová.

Jan Vodňanský
Tělo na leasing

Jak mi dupou králíci Modigliani
Pole jsou To je ten kap kap kapi kap
Rande s andělem Jedné noci puberta
Pochopíte stěží Špejle
Petra To je vaše alibi
Lidojed Superpacient
Sviňte to svinstvo Harassment-song
Sigmunde Freude - vždy na tě dojde Harakiri
Bytová jádra Tělo na leasing
Berta Jak vylízat se z civilizace
Maradona Předčasně probuzený sex
Stříbrný noci otazník Maršálové

Šedesátiletý Jan Vodňanský, který je nositelem titulů PhDr. a Ing. a zvláštního označení "Dosud žijící národní poklad", je hudebním skladatelem, zpěvákem, scénáristou, hercem, režisérem, spisovatelem, textařem,... Na své vizitce všechny tyto profese shrnuje pod pojem showman.

Proslavil se zejména jako součást autorsko-interpretační divadelní a písničkářské dvojice s Petrem Skoumalem. Od roku 1966 působili v Redutě a v Činoherním klubu a společně osvěžili tehdejší chudou půdu domácího humoru. Loni spolu začali opět vystupovat.

Vodňanský je autorem knížek Hádala se paraplata, Jak mi dupou králíci, scénických pásem jako Šla barvička na procházku, libret k muzikálům či próz, například Důvěrná sdělení nebo Když archiv zakuká.