Václav Lebeda známější pod pseudonymem Voxel.

Václav Lebeda známější pod pseudonymem Voxel. | foto: Petr Topič, MAFRA

VIDEO: Písničkář Voxel se vžívá do strastí své ženy v klipu Těhotná

  • 0
Písničkář Voxel představuje videoklip, který natočil k nové písni Těhotná. Oproti jeho předchozí tvorbě je novinka podle jeho vlastních slov „odlehčenější“. Na iDNES.cz klip uvádíme v premiéře.

„Píseň vznikala postupně během těhotenství mé ženy, kdy jsem se snažil být po ruce a vcítit se do ní. A jak jsem se tak vciťoval a vciťoval, začal jsem si broukat písničku od Macklemora a do ní napasovávat nový text s těhotenskou tématikou,“ líčí Voxel vznikl skladby.

Občas tu předělávku zahrál na koncertech a lidi se na to chytli. K hudebníkovu velkému překvapení. „Asi rok poté jsem konečně napsal i vlastní hudbu a song byl na světě,“ dodává. Do klipu obsadil mimo jiné i kolegu Pokáče a většinu své rodiny – manželku i dva syny. „Proč bych hledal někoho cizího, když se song týká přímo našich zážitků a prožitků?“ vysvětluje Voxel.

Nahrávka vznikla v produkci Dalibora Cidlinského, se kterým písničkář spolupracoval i na předchozím, úspěšném singlu Nádech. Voxel vytrvale koncertuje, na listopad a prosinec chystá turné nazvané (Pupeční) šňůra 2018.