Zpěvák a herec Vojtěch Dyk

Zpěvák a herec Vojtěch Dyk | foto: Tino Kratochvil

VIDEO: Vojtěch Dyk se vydá na turné a představí nový videoklip

  • 1
Koncem loňského roku vydal zpěvák Vojtěch Dyk autorské album D.Y.K., na němž spolupracoval s jazzmanem a držitelem Grammy Ondřejem Pivcem. Nahrával ho v New Yorku s tamními muzikanty. V květnu materiál z něj představí na koncertním turné.

D.Y.K. Tour odstartuje 28. května koncertem Mladé Boleslavi, další koncerty se uskuteční v Rožnově pod Radhoštěm, Pardubicích, Praze, Olomouci a vyvrcholí dvěma koncerty v brněnském Sono Centru. První vystoupení však koncertní kapelu čeká již 31.března, kdy se – poprvé v Česku – objeví na slavnostním večeru při předávání hudebních cen Anděl.

Nahrávání ve Spojených státech přestavovalo pro Vojtěcha Dyka novou zkušenost. „Já byl od začátku upřímně dost nervózní, přeci jen nejsem v téhle zemi denně a nevím, jak to ve studiích chodí, ale nakonec jsem díky Ondrovi, Sephanie – mé lektorce zpěvu a výslovnosti – a do značné míry i Jakeovi Lummusovi, který se staral o sound engineering, ztratil všechny pochybnosti. Prostě jsem si to začal všechno užívat. Doufám, že to na té desce je aspoň trochu poznat,“ říká zpěvák. Atmosféru natáčení přibližuje i promovideo k písničce If I Lose. 

„Momentálně se nejvíc těším na to, až všichni americký holky a kluci přijedou, my Češi si vezmeme kroje, chleba se solí, půjdem je přivítat na letiště, pak se zavřeme do zkušebny a budem zkoušet jak mourovatý. No a pak už jen aby přišli posluchači a budu šťastnej jak blecha. Možná si i blahem poskočím, svěřuje se Dyk.