Zpěvák Ray Wilson

Zpěvák Ray Wilson | foto: Profimedia.cz

V prosinci zazní v Praze hity Genesis v symfonických úpravách. Zazpívá je Ray Wilson

  • 3
Britský zpěvák a kytarista Ray Wilson, který v 90. letech zpíval se skupinou Genesis, vystoupí 6. prosince za doprovodu Berlínského symfonického orchestru v pražském klubu SaSaZu. Na koncertě zahrají největší hity Genesis v symfonických aranžmá. Oznámila to Kristina Drahoňovská z pořádající agentury Makroconcert.

Na koncertě podle Drahoňovské zazní v symfonické úpravě například hity jako I Can´t Dance, Another Day in Paradise, Follow You, Follow Me, No Son of Mine, Land of Confusion či Not About Us.

Ray Wilson ve StrážniciNyní jednačtyřicetiletý Skot Wilson se slavnou art rockovou kapelou Genesis nahrál v roce 1997 album Calling All Stations. V následujícím roce se skupinou absolvoval i turné po Evropě, při němž se zastavil také v Praze. Krátce poté však slavný soubor opustil. Českému publiku se Wilson zatím naposledy představil loni na hudebním Festivalu Slunce ve Strážnici.

Genesis ve své nejslavnější sestavě v Praze vystoupili před třemi lety. Kromě baskytaristy, kytaristy a zpěváka Mika Rutheforda a klávesisty a zpěváka Tonyho Bankse tehdy na pódiu nechyběl ani zpěvák a bubeník Phil Collins.

Kapela Genesis - (zleva) Tony Banks, Phil Collins a Mike RutherfordSkupinu založili koncem 60. let spolužáci ze střední školy v Charterhouse. Kromě Rutheforda a Bankse byl tehdy jejím zakládajícím členem i Peter Gabriel, který se později proslavil také svou sólovou kariérou. Největší popularity však Genesis dosáhli poté, kdy je v 70. letech posílil Collins; patřili k nejslavnějším představitelům tehdy módního art rocku kombinujícího rock s postupy klasické hudby.

Slavný zpívající bubeník Collins soubor opustil v roce 1996, aby se mohl rovněž věnovat sólovým koncertům a nahrávkám; za mikrofonem ho vystřídal právě Wilson. Genesis dosud prodali na 150 milionů alb a na špičce populární hudby se drží již čtyři desítky let.

,