Kapela Trojky

Kapela Trojky | foto: archív kapely

VIDEO: Kapela Trojky se svým novým klipem dotýká temné minulosti

  • 1
Zpěvačka Veronika Kratochvílová a producent Aleš Zenkl, dohromady tvořící skupinu Trojky, představují video k písničce Malá holka. Režie se ujal Aleš Suk, který s dvojicí pracoval už na předchozím klipu Nekonečno.

Ústředním tématem klipu a písničky samotné je podle slov Veroniky Kratochvílové, která je zároveň autorkou textu, tajemství. „Všichni nějaká máme. Nevyslovitelná přání, neodpustitelné hříchy, tajné lásky, zvrhlé představy. Možná kvůli nim trápíme sebe nebo své okolí. A často pak bývá jediným lékem čas, který si dopřejeme. Minulost je daná, je svým způsobem úlevná, protože s ní už prostě nemůžeme hnout,“ říká zpěvačka. 

Důležitou roli ve videu hraje organizací UNSESCO chráněná maska Halubajského zvončaře. „Aleš Suk, který žije v Rijece, využil možnost vypůjčit pro naše natáčení dvanáctikilovou masku děsivého tvora, která tu ožívá jen v období karnevalu. Na rijeckém karnevalu tyhle masky nesmí chybět, protože jsou to podle chorvatské tradice poslové jara a ochránci dobra. Důležité je, aby tento záhadný tvor působil co nejstrašněji, protože má za úkol zahnat veškeré zlo, které by po sobě mohla zima zanechat. Nám v písni zahání zlo z minulosti,“ vysvětluje Aleš Zenkl.

Kromě režiséra Aleše Suka se na videoklipu podílela také producentka a režiséra Željka Suková, kanadská kostymografka Matea Pasarić, alternativní umělkyně Tajči Čekada a španělský choreograf a tanečník Jorge Correa Bethencourt. 

Živě představí Trojky svůj nový singl během pražského koncertu v pražském klubu Varšava, který se uskuteční 18. března.


Témata: Rijeka, Varšava