Tři sestry

Tři sestry - Kapela Tři sestry vystoupí na benefičním večeru pro komunitní centrum Jižní pól, který se uskuteční v pondělí 29. března od 19 hodin v pražském Rock Café. | foto: Michal Žák, iDNES.cz

Tři sestry zahrají pro ´Jižák´

Kapela Tři sestry zahraje pro charitu. Na benefičním koncertě v pondělí 29. března v Rock Café se od 19 hodin představí vedle kapel Hait! a Imunita. Výtěžek z vystoupení putuje na konto multifunkčního prostoru Jižní pól, které sdružuje mládež na pražském Jižním městě.

"Projekt komunitního centra pro jižáckou omladinu nám přijde smysluplný. Chtěli bychom alespoň tímto způsobem pomoci občanskému sdružení Jižní pól, aby mohlo přebudovat bývalou kotelnu na klubovou halu s barem a pódiem," říká frontman dnes již legendární bránické formace Lou Fanánek Hagen.

Akci podpoří i nadace Divoké husy, jež podporuje sociální a zdravotní programy v neziskové oblasti. Nadace, která je pobočkou prestižní holandské organizace Wilde Ganzen, se rozhodla zdvojnásobit výtěžek z koncertu až do výše 50 tisíc korun.    

"Takovým počinům rozhodně fandíme. Benefiční akce tohoto druhu mají obrovský význam nejen v tom, že přinášejí tolik potřebné peníze, ale poukazují na to, že i nezisková sféra má co nabídnout," vysvětlil iDNES ředitel nadace Martin Balcar.

"Někdy chybí organizátorům odvaha dotáhnout věci do úplného konce. Často nejsou schopni zajistit dostatečnou propagaci či zázemí. Tím, že znásobujeme výtěžky ze vstupného se je snažíme motivovat," dodává Balcar.

Komunitní centrum Jižní pól bylo založeno na konci roku 1999, krátce poté, co zastupitelstvo Městské části praha 11 oslovilo bývalé provozovatele KC Krok s prosbou o pomoc při budování nízkoprahového zařízení v regionu Jižního Města. Sdružení nabízí psychosociální služby a organizuje preventivní programy pro mládež.