Kamil Střihavka

Kamil Střihavka | foto: Jiří Berger

Střihavka a Bárta si opět zazpívají Krista a Jidáše

  • 7
Před deseti lety naposledy živě zazněly skladby z české verze muzikálu Jesus Christ Superstar. Výročí si protagonisté připomenou několika unikátními reprízami.

Mnozí jej považují za nejlepší a dosud nepřekonaný muzikál, který se u nás uváděl. Jesus Christ Superstar Tima Rice a Andrewa Lloyda Webbera v režii Petra Novotného se hrál čtyři roky a zhlédlo jej více než osm set tisíc diváků.

V létě uplyne deset let od derniéry a někdejší protagonisté si "Ježíše" chtějí připomenout šesti koncerty. Série se uskuteční od 2. do 4. června a od 16. do 18. června v Hudebním divadle v Karlíně, které vystoupení spolupořádá.

Obnovená premiéra se nechystá
Své role si zazpívají Bára Basiková, Kamil Střihavka, Dan Bárta i Bohouš Josef, navíc se představí například Jiří Korn s 4tetem a stepařská skupina Wings. "Ještě jsme nezačali s reklamní kampaní a lístky na první tři koncerty jsou více než z poloviny vyprodány," říká Tomáš Matějovský z karlínského divadla.

O Ježíše je tedy stále zájem a nabízí se otázka, proč tvůrci nepřistoupí raději k obnovené premiéře než ke koncertnímu provedení. "Pražský Ježíš se stal prakticky legendou a tu nelze po dekádě jen tak zopakovat. Zejména pro interprety, kteří s tímto muzikálem strávili neuvěřitelné čtyři roky, by to byla nastavovaná kaše," vysvětluje producent inscenace a hudebník Ota Balage. V právech prý problém není. "Autorům se náš Ježíš tak líbil, že by nám je s radostí dali," říká Balage.