Slash

Slash | foto: Charm Music

Slash, jeden z nejlepších rockových kytaristů světa, zahraje v červnu v Praze

  • 10
Bývalý sólový kytarista kapely Guns N´Roses a jeden z nejoceňovanějších světových hráčů na tento nástroj, kteý si říká Slash, vystoupí s doprovodnou kapelou 8. června v pražské Tesla Areně.

Slash, vlastním jménem Saul hudson (nar. 1965) přijede v rámci turné ke svému eponymnímu sólovému albu, které vyšlo letos v dubnu.

S Ozzym, Iggym a Lemmym

Nové album je oficiálně považováno za Slashovo první sólové. Po kytaristově boku se zde představuje řada veleslavných hudebníků z rockové oblasti. Slashovým kytarovým partům vytváří rytmický základ dvojice basisty Chrise Chaneyho (Jane's Addiction) a bubeníka Joshe Freese (Nine Inch Nails). Přehlídkou velkých hvězd je obsazení postů zpěváků jednotlivých písniček. Jsou mezi nimi Ian Astbury (The Cult), Lemmy Kilmister (Motorhead), Ozzy Osbourne, Iggy Pop, Chris Cornell (ex-Soundgarden), Kid Rock, Fergie, Dave Grohl (ex-Nirvana, Foo Fighters) a další. Slash na albu spolupracoval s producentem Erikem Valentinem (Queens of Stone Age, The All-American Rejects). Kytarista sám je autorem i aranžérem většiny skladeb a sám si vybral každého z hostujících hudebníků i zpěváků.

Do Guns N´Roses vstoupil tento kytarista s typickým cylindrem na hlavě krátce po založení skupiny v roce 1985. Brzy se paralelně s raketovým úspěchem kapely vypracoval na kytarovou špičku.

Po odchodu z Guns N´Roses v roce 1995 založil několik kapel (Slash´s Snakepit, Slash´s Blues Ball, Velvet Revolver), koncertoval s mnoha dalšími muzikanty a hostoval na nespočtu nahrávek – mimo jiné například s Michaelem Jacksonem v hitu "Black or White".

Kytarista Guns N´ Roses Slash se svou sbírkou kytar

V roce 2007 dostal Slash hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy a v srpnu 2009 ho časopis Time zařadil na druhé místo v žebříčku deseti nejlepších hráčů na elektrickou kytaru všech dob. V seznamu padesáti nejlepších kytaristů všech dob podle webu Gigwise se umístil na 21. místě.

Vstupenky na pražský koncert jsou v prodeji od 19. dubna v kategoriích od 690 Kč do 995 Kč včetně poplatku v sítích Ticketpro a Ticketportal. Koncert pořádá agentura Charm Music.