Rockové běsnění na Slavii

- Americké rockové monstrum Metallica, provázené trojicí neméně tvrdých předkapel, přilákalo včera na pražskou Slavii tisíce fanoušků. Ti se začali uvelebovat na svých místech už po 14 hodině. Velké pódium, umístěné na ploše atletického stadionu, však ožilo až o osmnácté, když s hodinovým zpožděním nastoupila australská sestava Simoriah; údajně se čekalo na zprávu z letiště, že Metallica bezpečně dorazila do Prahy.
Lidi vzrušil zvláště bubeník, který se před tím, než usedl za soupravu, svlékl donaha. Publikum, které si až doposud krátilo čas konzumací nápojů, zažilo první rockový nářez a v kotli fanoušků se zvedl les "hrozících" paží. Následovala starší a zkušenější kapela Mercyful Fate z Dánska, vedená hororovým zpěvákem Kingem Diamondem.
To už na sebe hlučná aparatura upozorňovala široké okolí pražské Slavie a diváky, kteří zaplnili asi polovinu plochy stadionu, pozdravovaly svým houkáním vlaky projíždějící nedaleko na vyvýšeném náspu. S patřičným časovým posunem přišla řada i na americkou kapelu Monster Magnet, která hrála syrově, ostře a bez příkras. Vytvořila tak potřebnou atmosféru před očekávaným nástupem Metalliky; ta se objevila na pódiu v době uzávěrky tohoto vydání. Pořadatelé očekávali, že rocková show, první letošní velký koncert pod širým nebem, skončí před půlnocí

Témata: Vlak