Kapela Mr. Loco

Kapela Mr. Loco | foto: Archiv Mr. Loco

VIDEO: Klip Alergik se točil v polích kolem Prahy, řepka už odkvetla

  • 0
Kapela Mr. Loco, složená z hudebníků několika národností kolem frontmana Filipa Flussera, vydala před dvěma lety album Balkan Trip. Z této desky publikovala kapela dva videoklipy, úvodní One Chance a před necelým rokem video ke skladbě Ne Mi Treba. A nyní přicházejí s klipem k singlu Alergik.

Píseň v jejich oblíbeném stylu založeném na kombinaci balkánského folkloru s prvky latiny, reggae, ska a hip hopu se nyní opírá o český text. Inspirací pro vznik skladby Alergik byla nepříliš zábavná alergická reakce jednoho kamaráda.

Alergik se natáčel v letních pařácích na konci prázdnin v okolí hlavního města. Hlavní rekvizitou byla asi tunová kožená sedačka, kterou musela kapela na každou lokaci přenášet i několik set metrů. „Ve více než třicetistupňových vedrech to byla docela zábava,“ vzpomíná Flusser. Původně se mělo natáčet v řepkovém poli, kde by měl Alergik možnost pořádně vyniknout, ale bohužel se přípravy na natáčeni protáhly a řepka mezitím už odkvetla.

Na skladbách s českými texty Mr. Loco i nadále pracují a plánují je vydat na EP. Důvodem pro přechod textů do češtiny byly reakce fanoušků bezprostředně po koncertech. „Často za námi chodili lidé, že máme super pecky, ale že by si s námi rádi zazpívali. Tak teď budou mít tu možnost. V tuto chvíli je hotových šest songů, které se objeví na nové desce zkraje příštího roku,“ doplňuje Flusser.