Michal Prokop a Framus Five (Forum Karlín, Praha, 21. prosince 2016)

Michal Prokop a Framus Five (Forum Karlín, Praha, 21. prosince 2016) | foto:  František Vlček, MAFRA

S Vánočním koncertem se Michal Prokop vrací do pražské Lucerny

  • 0
Zpěvák a skladatel Michal Prokop se skupinou Framus Five a řadou hostů odehraje 21. prosince ve Velkém sále pražské Lucerny Vánoční koncert. Vstupenky jsou v předprodeji v síti Ticketportal.

Pro Michala Prokopa bude koncert v Lucerně jakýmsi návratem ke kořenům. Zpíval zde během své více než padesátileté dráhy mnohokrát.

Poprvé to však bylo v roce 1967 na 1. Československém beatovém festivalu, kdy zde získal titul Nejlepšího zpěváka a od té chvíle se, přes nejrůznější více či méně známé peripetie, které popsal ve vloni vydaném knižním biografickém rozhovoru s novinářem Michalem Bystrovem Ztráty a návraty, datuje jeho pobyt na špičce českého rocku, soulu i rhythm’n’blues.

Jeho Vánoční koncerty mají vždy něco specifického, kvůli čemu rozhodně stojí za návštěvu. Zpěvák každoročně zve na pódium hosty z české hudební branže, a to jak vrstevníky, tak i o několik generací mladší. Podobně tomu bývá i na další akci, kterou Michal Prokop spolupořádá, na letním open air festivalu Krásný ztráty Live ve středočeských Všeticích, jehož letošní ročník proběhl obzvláště úspěšně. 

Už proto, že zde oslavil pětasedmdesáté narozeniny a pokřtil zbrusu nové album Mohlo by to bejt nebe..., vydané letos v květnu. Nové písničky budou vedle klasických hitů spolu s pražským křtem také jádrem Vánočního koncertu Michala Prokopa, který v Lucerně symbolicky zakončí turné ke zmíněnému albu.

Záda bude Prokopovi pomyslně krýt inovovaná sestava kapely Framus Five, ve které dlouhodobě nemocného Luboše Andršta zastupuje kytarista Pavel Marcel a na klávesy hraje Andy Čermák ze skupiny Sunflower Caravan.