McCartney vyjede na turné po deseti letech

  • 5
Fanoušci legendární britské kapely Beatles mají hned dva důvody k radosti. Její někdejší člen Paul McCartney oznámil, že vyjede na evropské koncertní turné, k vydání se navíc připravuje DVD se záznamem jeho hraní s Ringo Starrem a Georgem Harrisonem.

Šedesátiletý a do šlechtického stavu povýšený McCartney hrál v Evropě naposledy před deseti lety. Nyní se vrací s koncertním programem Back In The World, které zahájí 25. března v Paříži. V plánu má potom zastávky v Barceloně, Vídni, Mnichově, Londýně a v dalších městech.

Evropské turné vychází z loňské série úspěšných koncertů ve Spojených státech, Kanadě, Mexiku a Japonsku, kterou americký časopis Billboard Magazine pasoval na „Turné roku“. Během dvouapůlhodinového vystoupení McCartney zazpívá 36 písní - 22 z nich posluchači znají pod hlavičkou Beatles, zbytek tvoří výběr ze sólových alb a hity Paulovy skupiny Wings.

Druhým překvapením je DVD se záznamem společného jamování McCartneyho, Ringo Starra a George Harrisona, které se na pultech britských obchodů objeví koncem března. Živá nahrávka z roku 1994 vznikla v Harrisonově sídle v Oxfordshiru. „Setkání to bylo opravdu sladké. Zahráli pět starých písní, které hrávali ještě před Beatles,“ řekl McCartneyho mluvčí o jediném hudebním setkání tří bývalých „Brouků“ od rozpadu kapely v roce 1970.

Paul McCartney