VIDEO: Marek Ztracený si na křtu potykal s Uhlířem, znělo i Není nutno

  • 0
Písničkář Marek Ztracený pojal křest své aktuální desky Vlastní svět velkolepě. Na pondělním koncertu se stal kmotrem Kuba Ryba z Rybiček 48, na středečním jej opět v pražském klubu Roxy pokřtil do poslední chvíle utajovaný Jaroslav Uhlíř. Třetí křest se uskuteční 7. listopadu v brněnském Sonu.

Ztracený Uhlíře uvedl jako svůj idol od dětství, který na pozvánku na křest a nabídku honoráře prý reagoval slovy: „Prachy nechci, mám to kousek, rád přijdu.“ Legendární skladatel a klavírista potom přímo na pódiu poznamenal, že si stále vykají a že by si tedy měli potykat. Písničkář pokračoval v žertovném duchu, když další průvodní řeč začal ve stylu: „On tady Jarda...“

Společně zahráli písně Není nutno a Ani k stáru a Uhlíř následně desku přímo na scéně pokřtil. Dalším hostem byla zpěvačka Marta Jandová, která se Ztraceným spolupracuje dlouhodobě a na jeho poslední desce mají duet Počasí.

Jinak se kromě singlů Vlastní svět a Léto 95 a pár dalších skladeb z aktuálního alba hrály hlavně hity. Na hranici kapacity zaplněný klub okupovalo poučené publikum, takže mnohé refrény zpíval spíš sál, i když Ztracený se svou kapelou se nedali zahanbit. Vždy překvapí, jak plný zvuk dokáže pouze čtyřčlenné těleso vydolovat. Ukázku z koncertu najdete na videu.