David Koller, Lucie (Stadion Eden, Praha, 1. července 2016)

David Koller, Lucie (Stadion Eden, Praha, 1. července 2016) | foto: Tomáš Krist, MAFRA

VIDEO: Třicet tisíc fanoušků zpívá s Lucií v klipu Chci zas v tobě spát

  • 2
Vyprodaný fotbalový stadion Eden, což se do té doby jiné české skupině nepovedlo, a úctyhodná scéna s hosty. To byly na začátku léta 2016 kulisy koncertu Lucie. A díky tomu, že bylo na místě dvacet kamer, mohou nyní tento zážitek prožít i další hudební fanoušci.

Kapela, která po šestnácti letech právě natáčí nové album Evolucie, přichází s živým videem z výročního turné ke třiceti letům svojí existence.

„Koncertní verze Chci zas v tobě spát byla ten večer hodně emotivní. Sám jsem stál na pódiu a když lidé začali zpívat, jakoby přehlušili všechno ostatní. Byl to neuvěřitelně silný zážitek, který se nám podařilo zaznamenat,“ vzpomíná režisér Jan Turek.

„Navíc David byl v neuvěřitelné hlasové formě a my jsme měli na české poměry výpravnou techniku. Stadion snímalo dvacet kamer, lítali jsme tam s dronem a na pódiu jsme měli pět kameramanů. A to nepočítám další GoPro, která jsme umisťovali i na hudební nástroje,“ vypočítává režisér.

Stejně velkou pečlivost jako obrazu, věnovala Lucie i mixu zvuku. Ten měl na starosti Pavel Karlík ve studiu Sono. „I přes to všechno je na klipu nejkrásnější, že hlavní roli hraje více než třicet tisíc našich fanoušků v hledišti stadionu v Edenu. Děkujeme jim za vytvoření skvělé atmosféry. Za mě to patří k největším hudebním zážitkům s Lucií,“ říká klávesista Michal Dvořák.

Na turné i s novou nahrávkou se Lucie vydá už letos na podzim. Kromě Prahy se zastaví v Ostravě a Brně a zavítá i na Slovensko, konkrétně do Bratislavy a Košic. Kromě novinek na něm muzikanti zahrají všechny zásadní hity kapely a průřez celou kariérou. Zájem o vstupenky je tak velký, že skupina před Vánocemi ohlásila další koncert v O2 areně.