Rolling Stones

Rolling Stones - turné A Bigger Bang, Fenway Park v Bostonu (21. srpna 2005) | foto: Reuters

Lístky na Rolling Stones v Brně rychle mizí

  • 1
Už deset tisíc vstupenek si koupili lidé na červnový koncert Rolling Stones v Brně. Lístky na sezení za bezmála tři tisíce korun z předprodeje zmizely úplně.

Přesto si ještě příznivci legendární britské kapely mohou vybírat. K dostání jsou ještě nejlevnější vstupenky na stání za 995 korun, na sezení na tribuně za 3995 nebo 4995 korun a na stání u pódia za 2495 korun.

Přestože jsou lístky k dostání v předprodejích po celé zemi, v Brně šly zatím na odbyt suverénně nejlépe. "Padesát procent všech vstupenek se prodalo v Brně, zbytek připadá na ostatní místa v republice," sčítá průběžné výsledky jeden z pořadatelů koncertu Aleš Hrbek a dodává, že lidé vstupenky často kupují jako vánoční dárky pro své blízké.

Třeba v Indies na Kobližné ulici díky prodaným lístkům na legendární "valící se kameny" zaznamenali rekordní tržbu jeden a půl milionu korun, což je na Brno naprosto nevídaný výsledek. "Ráno, dopoledne a v poledne se tady tvořily fronty. Téměř jsme nestačili obsluhovat. Ty lístky se prodávaly jako žádné jiné předtím," prohlásil Boris Straževský z Indies.

V předprodeji Brněnského kulturního centra na Běhounské ulici však první den prodeje lístků na "Stouny" nijak dramaticky nevnímali, za celý den prodali asi sto padesát kusů. "Fronty se tady netvoří, dá se říct, že je to běžný den. Dlouhé řady, jako jsme zažili, když před dvěma lety začal předprodej na shakespearovské slavnosti, se dnes nekonaly," hlásila Dana Hrdinová z tamějšího předprodeje.

Naopak v některých okresních městech, například v Hodoníně, ještě vstupenky na legendu k dostání nebyly. "Bylo to v těch předprodejích, které sice vstupenky prodávají, ale nemají on-line systém Ticketpro. V těchto případech musíme my nejdříve vstupenky v systému vytisknout a pak rozvést na pobočky. A protože byl ten systém od rána přetížený, zvládli jsme vytisknout a rozvést jen určité množství," vysvětlil Hrbek.

Na jediný koncert Rolling Stones v Česku v rámci turné A Bigger Bang se mohou fanoušci těšit 16. června na brněnském výstavišti.