Marta Kubišová

Marta Kubišová - Zpěvačka Marta Kubišová | foto: Michal Sváček, MF DNES

Kubišová chystá unikátní koncert

Zpěvačka Marta Kubišová chystá na duben unikátní koncert v pražském Divadle na Vinohradech. Za doprovodu kapely pianisty Petra Maláska zazní slavné hity, nové písně i duet s Richardem Krajčem. Večer oživí herci Chantal Poullainová a Jiří Lábus.

Večer bude kromě známých hitů stát na padesáti nových básních textaře Jana Schneidera, které napsal jen pro Kubišovou.

"Jednu báseň bych ráda přerecitovala a tři písně se naučím už teď," slíbila zpěvačka na tiskové konferenci uváděné producentem Milanem Heinem, který bude moderovat i večer na Vinohradech.

Koncert bude natáčet Česká televize. Do vysílání by měl jít některý sobotní dubnový či květnový večer ve 20 hodin na prvním programu. "Vystoupení by mělo vyjít i na CD a na audiokazetě," podotkl Hein.

Kubišová letos pro své obdivovatele natočí také album Vítej, lásko složené výlučně ze zhudebněných Schneiderových textů.

Zpěvačka ujišťuje, že z mimořádného koncertu rozhodně nesejde, ani kvůli nemoci. V rezervě má tři pianisty a sama je připravena použít spolehlivý lektvar ze zázvoru a medu. "Je to odporný nápoj, ale zabírá," řekla.

V rodině Kubišové znají i jinou léčivou směs - z vincentky, slivovice, medu a ještě několika dalších výtečných složek. "Jeho nevýhodou ale je, že se po něm pacient opije a stejně koncertovat nemůže," dodala zpěvačka s úsměvem.

V listopadu dostane recitál jevištní podobu, kterou uvede její domovské divadlo Ungelt. Kubišová se bude podle Heina podílet i na rodící se letní scéně divadla, která bude od června do října působit v Novém světě na Hradčanech.

,