Bob Dylan na turné - Koncert v Ciudad de México, 27. února 2008 | foto: Profimedia.cz

Král folku Bob Dylan v Brně? Možná v červnu

  • 2
Pro Brno by to po loňském vystoupení Rolling Stones mohl být další koncert roku: legendární písničkář Bob Dylan v červnu na pódiu brněnského Ronda. Pořadatelé konání koncertu nepotvrdili, halu mají ale zamluvenou.

"Koncert americké legendy! V červnu zavítá do naší haly písničkář Robert Allan Zimmerman − BOB DYLAN," uváděl včera web brněnské haly Rondo.

Oznámení obsahovalo i telefonní číslo, kde již bylo možné objednávat vstupenky. Jako první na ně upozornil server Novinky.cz.

Bob DylanFanoušci folkového krále by si ovšem u kroužku v kalendáři měli ještě přimalovat otazník. Promotéři zprávu vzápětí dementovali - podle Aleše Hrbka z agentury Glanc, která spolupořádala koncert Rolling Stones, byla na webu uvedena předčasně.

"Není to vůbec oficiální. Zveřejnění té informace je pochybením zaměstnanců Ronda," řekl Hrbek o oznámení, jež bylo vzápětí staženo. Promotér však připustil, že o vystoupení Dylana v Brně s jeho manažery agentura již déle jedná.

Brno by hostilo Dylana poprvé
"Dylan ohlásil evropské turné, jeho agentura nabídla koncerty i Brnu a Bratislavě. My o to stojíme, ale vše je zatím v jednání," sdělil Hrbek s tím, že od Vánoc čeká na Dylanovu odpověď.

Bob Dylan na turnéŽe již zamluvili halu, Hrbek přiznal. "To se dělá ve všech případech, kdy jednáme o hodně známých jménech," řekl. O konkrétním termínu koncertu podle něj zatím nelze hovořit.

"Ale červen by byl vzhledem k trase Dylanova turné pravděpodobný," dodal. Brněnský koncert by byl Dylanovou zdejší premiérou - od začátku devadesátých let sice v republice hrál již několikrát, vždy však jenom v Praze.