Tereza Kerndlová

Tereza Kerndlová | foto: Dalibor PuchtaiDNES.cz

Kerndlová: Vyhráli jsme soutěž o nejkrásnější delegaci

  • 27
Tereza Kerndlová má před sebou v Bělehradě čtvrteční semifinálové kolo televizní soutěže Eurovision Song Contest. "Eurovize není běžné vystoupení, takže se určitě tréma dostaví," přiznala zpěvačka své obavy v chatu se čtenáři iDNES.cz, kterým odpovídala ze srbské metropole.

ODPOVĚDI TEREZY KERNDLOVÉ NAJDETE ZDE

Přípravy na druhé semifinálové kolo soutěže Eurovize pro českou výpravu vrcholí, poslední den před galashow delegace stráví v bělehradské aréně. " Máme dvě generální zkoušky, kde všechno musí být tak jako v přímém přenosu. Na generálkách už budou přítomní diváci, takže musíme podat maximální výkon i zde," řekla zpěvačka Tereza Kerndlová ke středečnímu programu.

Eurosong - Tereza KerndlováDcera jazzového a swingového zpěváka Ládi Kerndla odletěla do Srbska už 12. května, aby si stihla dostatečně omrknout halu, v níž se utká o prvenství. Zároveň si chtěla prohlédnout město a poznat své soupeře.

"Vaří tu výborně, dietu rozhodně nedržím. Při tom, kolik energie zde na zkouškách vydám, ji musím někde doplnit," uvedla na dotaz týkající se srbské kuchyně.

Nejčastěji se opakující otázky se týkaly výběru krátkých stříbrných minišatů, zpěvačka je v chatu ovšem ignorovala. Nevyjadřovala se ani k nařčením, že národní kolo vyhrála neoprávněně. "Šance měli všechni stejné, kromě některých, které podporovala O2," uvedla Kerndlová a více se k tématu nevracela.

Moderátorka Kateřina KristelováDiváci České televize zpěvaččin výkon uvidí v přímém přenosu druhého semifinálového večera 22. května ve 21 hodin na programu ČT 1. Pořad bude z Bělehradu komentovat moderátorka Kateřina Kristelová.

Na Eurovision Song Contest Kerndlová vyrazila s vítěznou písní z národního kola Have Some Fun. I publiku v srbské metropoli česká zpěvačka předvede číslo ve stříbrných minišatech s větrem ve vlasech.

Tereza Kerndlová - Have Some Fun

"Většina lidí u nás kouká hlavně na muziku, ale světový showbyznys je i o tom, co máte na sobě, jak vypadáte, o tancování a o celkové show," připomíná jedenadvacetiletá rodačka z Brna.

Tereza Kerndlová odletěla na EurosongSkladba pochází ze stejnojmenného alba, které Kerndlová natočila v Bruselu a vyšlo v listopadu 2007. "Já jdu do Evropy, abych ukázala, že nejhezčí ženský jsou v Česku a na Slovensku, bude to takový babinec na pódiu," řekla zpěvačka, kterou kromě dvou českých tanečnic nově doprovází i slovenská dvojčata Tweens alias Veronika a Daniela Nízlovy. Ty si zpěvačka vybrala jako vokalistky.

Tereza KerndlováTereza KerndlováTereza KerndlováTereza Kerndlová odletěla na Eurosong s přítelem René Mayerem

Desce Have Some Fun předcházelo album Orchidej z roku 2005, s nímž se Kerndlová vydala na sólovou dráhu. Předtím vystupovala v dívčím triu Black Milk. Se zpěvačkami Helenou Zeťovou a Terezou Černochovou natočila desky Modrej dým a Sedmkrát, za něž kapela získala řadu cen.


Eurovision Song Contest 2008

Z programu

20. května - 1. semifinále
Česká televize vysílá v záznamu 21. května v 1:30 na programu ČT2.
22. května  - 2. semifinále (za účasti Terezy Kerndlové)
Přímý přenos začíná ve 21 hodin na programu ČT1.
24. května - finále
Přímý přenos sledujte od 21 hodin na programu ČT 1.

Ze srbského Bělehradu show živě komentuje moderátorka Kateřina Kristelová.