Kelis - Kelis (vlevo) v pražském Expresradiu (21. července 2005) | foto: Filter - Jana Kusalová

Kelis: Otvírám Čechům r'n'b dveře

  • 8
Jedna z největších hvězd současného amerického hip-hopu a r'n'b, zpěvačka Kelis, před pražským koncertem odpověděla na dotazy čtenářů iDNES.

Odpovědi zpěvačky Kelis najdete ZDE

"Je vzrušující být průkopníkem r'n'b, otvírám tady této hudbě dveře," řekla v on-line rozhovoru Kelis.

Do budovy Anděl Media Center na pražském Smíchově dorazila unavená po celodenní sérii rozhovorů a s bolavou hlavou, přesto nechtěla fanoušky zklamat.

Čtenářům iDNES přiznala, že už v Česku kdysi byla. "Procházka Prahou je nádherná, připadám si jako v pohádce," vyznala se Kelis, která do Prahy přicestovala i s maminkou, bývalou jazzovou zpěvačkou.

Rozesmát ji dokázala hned první otázka, co by musel tazatel udělat, aby s ní mohl mít rande.

"Musíš přijít zítra na koncert," zalaškovala si manželka další americké hudební celebrity, rappera Nase. "Je to skvělý manžel," pochválila ho.

On-line rozhovor se odehrával v prostorách Expresradia, kde Kelis čekalo živé vysílání na frekvenci 90,3 FM (potažmo www.abradio.cz) v rámci pořadu Black Starr. Hlavními zpovědníky se stali DJ Trafik a Orion, členové české hiphopové legendy Peneři strýčka Homeboye.

V pátek 22. července se Kelis poprvé předvede naživo českému publiku za doprovodu pětičlenné kapely. Předskokany na show v pražské Malé sportovní hale jsou tuzemské kapely United Flavour a Cherry Hill.

"Připravuji teď nové album. Vyjde v zimě," vyzradila také Kelis čtenářům iDNES. Jejím zatím posledním počinem je deska Tasty z roku 2003 s hity Milkshake či Millionaire. - více o zpěvačce a ukázky z alba Tasty najdete ZDE