Karel Gott | foto: Jan Zátorský, MAFRA

Hvězdy české a slovenské populární hudby vzdají hold Karlu Gottovi

  • 5
Pár dní před koncem roku 2020, konkrétně 15. prosince, se v O2 areně sejdou čeští a slovenští zpěváci, aby uctili památku loni zesnulého Karla Gotta.

Za doprovodu Bandu Pavla Větrovce zazní nejznámější a nejúspěšnější skladby fenomenálního pěvce, několikanásobného Zlatého i Českého slavíka a držitele mnoha dalších ocenění. 

„Manžel si ještě za svého života uvědomoval, že by pro jeho příznivce měl být uspořádán koncert na jeho památku. Chtěl, aby organizátorem byla agentura Karel Gott Agency a sdělil svému nejbližšímu teamu i velmi konkrétní představu, jak by měl vypadat. Budeme se snažit jeho přání naplnit,“ říká Ivana Gottová.

V rámci koncertu bude předán šek, který převezme přední český onkolog, prof. MUDr. Marek Trněný, CSc. Finance budou použity na podporu výzkumu v oblasti lymfomu a leukémie prováděného na I. interní klinice 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Všeobecné fakultní nemocnice v Praze na Karlově náměstí.

Karel Gott byl naším nejúspěšnějším zpěvákem, prosadil se i za hranicemi tehdejšího Československa. Prodal padesát milionů nahrávek, jeho žánrový rozptyl byl velmi pestrý, citil se dobře v popu, rock’n’rollu, country, swingu, jazzu i blues. Mezi jeho největší hity patří skladby Oči má sněhem zaváté, Trezor, Kdepak ty ptáčku hnízdo máš, Lady Carneval, Jdi za štěstím, Když muž se ženou snídá a mnohé další. Objevil se i v několika filmech, například Kdyby tisíc klarinetů, Hvězda padá vzhůru, Z pekla štěstí 2 nebo Dědictví aneb Kurvahošigutntag. 

Předprodej lístků bude zahájen v sobotu 15. února prostřednictvím sítí Ticketmaster a Ticketportal. 

Hlídací kočka

Vstupenky Vám chytím vždycky. Pohlídám přednostní prodeje, vstupenky na poslední šanci, začátek prodeje, slevy i konání akce.


Termíny

Střední školy

Pořady

Ceny

Předplatné časopisů

Vánoce 2023

Nepřehlédněte