Michal Hrůza

Michal Hrůza | foto: Nguyen Phuong Thao

Hrůza vyráží na turné, slibuje hlavně pohodu

  • 1
Na své první sólové turné vyráží dnes muzikant Michal Hrůza, dříve frontman pardubické kapely Ready Kirken. Na dvanácti koncertech v českých městech představí písničky z loňského autorského alba Bílá velryba.

Hrůza tak dnes večer v Náchodě odstartuje svou novou koncertní éru, tentokrát již bez domovské kapely za zády. S tou se rozešel předloni poté, co jej ostatní spoluhráči "vyloučili" ze svých řad.

"Moji minulost nelze vymazat. Vyšla mi sice sólová deska, naši známí chodí za otcem a říkají: ‚Tvému klukovi se daří.‘ Ale mně osobně přijde, že je to stále stejné. Změnilo se hlavně to, že jedu na své vlastní jméno. Ale těší mě nominace na Anděla v kategorii zpěvák, to je před naším turné skvělé," říká Hrůza.

Na koncertech přehraje Hrůza vždy celou Bílou velrybu. "Fanoušci si odhlasovali i starší písničky Dlouhý večery nebo Jiskra, některé skladby nazkoušíme jinak – třeba Stopařku si zahrajeme s předkapelou Photolab. Písniček bude sedmadvacet nebo osmadvacet, ony jsou vlastně krátké, takže koncerty budou dvouhodinové. Doplníme je navíc projekcemi. Je to vlastně jednoduché. Chceme si zahrát, užít si koncert, a doufám, že lidi se přidají," tvrdí Hrůza.

Na pražském vystoupení by měla hostovat Lenka Dusilová, která s Hrůzou natočila duet Píseň kovbojská. "Ostatní hosty prozrazovat nebudu, protože je to otevřené a nerad bych něco sliboval," uzavírá zpěvák.