Hlavní hvězdou festivalu pod Bezdězem bude o víkendu kapela Kryštof.

Hlavní hvězdou festivalu pod Bezdězem bude o víkendu kapela Kryštof. | foto: Hrady CZ

Po letech omezování se festival Hrady CZ vrací ve velkém stylu

  • 2
Putovní festival Hrady CZ odstartuje v pátek a sobotu 14. a 15. července na hradě Točníku. Na dvou pódiích zahrají na osmi „hradních“ zastávkách na území Čech a Moravy kapely Kabát, Kryštof, Mirai, Wanastowi Vjecy, No Name, Tomáš Klus a mnoho dalších.

Po Točníku se každý následující pátek a sobotu festival představí na Kunětické hoře, Švihově, Rožmberku nad Vltavou, Veveří, Hradci nad Moravicí, Bouzově a letošní putování uzavře 1. a 2. září na Bezdězu. V ceně sobotního lístku na festival je vstup na hrad zdarma. Do 31. května jsou v prodeji vstupenky za snížené jarní ceny.

Program všech zastávek je letos identický. Všichni fanoušci po celé republice tak budou moci na každém z hradů zhlédnout koncerty kapel a hudebníků napříč hudebními žánry. Kromě výše jmenovaných to jsou Anna K., Dymytry, Michal Hrůza, Gaia Mesiah, raper Mike Spirit, Skyline, Cocotte Minute či Kurtizány z 25. Avenue. Hrady CZ dávají prostor také mladým talentům, jako je Sofian Medjmedj či Pam Rabbit.

„Po letech omezování chceme návštěvníkům dopřát Hrady CZ opět ve velkém stylu – se dvěma pódii, větším množstvím účinkujících a hlavně se špičkou. hudební scény. To vše doplněné unikátním doprovodným programem pro celou rodinu nabízejícím možnost navštívit památky. S Hrady CZ prožijete prázdninové víkendy naplno,“ shodují se organizátoři Michal Šesták a Viktor Souček.

Nazareth, Slade, Kosheen či Powerwolf. Do Plzně se valí hvězdy z ciziny

Koncerty se již tradičně odehrávají na loukách v těsné blízkosti hradních památek. Součástí doprovodného programu proto budou i letos oblíbené hradní karnevaly s vyhlášením nejlepších masek, které proběhnou v rámci programu vždy v pátek od 19.30 hodin – každý, kdo přijde v masce, dostane dárek a nejlepší masky budou oceněny přímo na festivalovém pódiu. 

Vstupenky jsou v prodeji v síti Ticketstream na www.hradycz.cz/vstupenky, v ceně každé je i vstup na prohlídkové okruhy hradu.

Lístek na pátek lze do 31. května zakoupit za zvýhodněnou cenu 850 korun, na sobotu 950 korun, permanentku na oba dny pak za 1 550 korun. Na místě bude vstupné stát 1 100 korun na pátek, 1 200 korun na sobotu a permanentka 1900 korun. Připravené jsou slevy pro děti, ZTP/P a seniory. Permanentky Exkluziv s přístupem do backstage jsou v prodeji za 4 200 korun. Bližší informace naleznete na www.hradycz.cz