Horkýže Slíže

Horkýže Slíže - Horkýže Slíže | foto: www.horkyzeslize.sk , iDNES.cz

Horkýže Slíže: Pohlavně jsme zneužili strategii

  • 1
Crazy-punkeři Horkýže Slíže se počítají mezi nejúspěšnější slovenské kapely. "Včera jsme pohlavně zneužili slovo strategie, jinak řečeno "jebeme" na veškeré postupy a další album prostě spadne z nebe," uvedli v on-line rozhovoru.

Odpovědi kapely Horkýže Slíže najdete ZDE

Před deseti lety měli na kontě debutové album vydané vlastním nákladem 600 kazet, dnes jsou jednou z nejpopulárnějších slovenských kapel v Česku. Už mají na kontě osm regulérních desek, zatím poslední studiová nahrávka Ritero Xaperle Bax je z loňského roku.

"Všechno to je o písničkách, neděláme rozdíl mezi nimi a námi, protože jsme stejně jako oni interpreti," odpověděli na dotaz, co si myslí o soutěži Česko hledá SuperStar.

Jejich melodický punk v kombinaci s divokými texty, ve kterých kapela nechodí pro vulgarity daleko, doslova hypnotizoval české fanoušky. Horkýže Slíže brázdí v podstatě bez přestávky českými kluby, není proto divu, že letos vydali album Živák, a to jako CD i DVD.

Je na něm zaznamenán letošní velký speciální koncert v Leviciach. Přes 20 písní je necháno v "surové" podobě bez jakýchkoli dodělávek a dodatečných "vylepšování" ve studiu. Výjimku tvoří bonus, čerstvě natočená dárková studiová novinka s názvem Farebná.

DVD v bonusech nabízí nejvydařenější klipy skupiny, včetně úplně prvního a dosud nikdy nezveřejněného, plus "otrasné" dokumenty ze srpnové koncertní cesty Slížů do Chicaga a ze zákulisí levické show.

Živák obsahuje hodně písniček z prvních desek, které už dlouho na trhu nejsou, noví fanoušci je neznají a songy z nich vnímají tudíž jako novinky. Čtyři roky starý výběr Best Uff tak má velmi slušného nástupce.