Marka Rybin

Marka Rybin | foto: Petr Topič (iDNES.cz)

Gaia Mesiah ruší koncerty, odešla zpěvačka

  • 11
Hlas Marky Rybin už fanoušci Gaia Mesiah neuslyší. Zpěvačka odešla z osobních důvodů, kapela ruší nejbližší koncerty a přes své internetové stránky hledá náhradu.

"Zpěvačka Marka Rybin se náhle rozhodla z osobních důvodů ukončit své působení v kapele, neboť se v budoucnu hodlá věnovat vlastním projektům," stojí na stránkách www.gaiamesiah.cz.

Kapela měla být jednou z hvězd na festivalu Jarní Sázavafest, který se uskuteční 11. dubna na pražském Výstavišti, kalendář plánovaných koncertů zůstává zatím prázdný.

Zbylí členové kapely fanoušky i chlácholí: "Nebude to lehké, ale o tuhle energií sršící sopku netřeba mít strach, nový impulz už je v dohledu. Koncertní pauza tudíž, zdá se, nebude mít dlouhého trvání."

Gaia Mesiah - I´m The Boss Of Me

Kapela nyní pořádá konkurzy, kde si vybere z vlastních favoritů, ale i z hlasů, které skupině doporučili kolegové a známí.

"Na dva měsíce si dáme pauzu a od června bychom rádi vyrazili na pódia," řekla za management D Smack U Promotion Jana Heřmánková.

Členy skupiny jsou bubenice Misha, kytaristka Morella a australský baskytarista Josh Stewart. První album nazvané Gaia Mesiah si skupina ještě s dřívějším baskytaristou Adamem Stivínem v roce 2003 natočila a vydala ve vlastní režii.

Dva roky poté následovala deska Ocean. Dosavadní diskografii kapely doplňuje album Alpha Female, při jehož natáčení v roli producenta pomáhal britský zpěvák a skladatel Jaz Coleman.

,