Fun Lovin´Criminals přijedou do Prahy

Newyorská legenda Fun Lovin´Criminals vystoupí 29. října v Kongresovém centru Praha. Koncert představí aktuální album "Welcome To Poppy", které vyjde 8. září u BMG. Jejich singlovou ochutnávku "Too Hot" můžeme slyšet v českých rádiích již od 1. září. Jak je vidět, příznivci "newyorských kriminálníků" se mají na podzim na co těšit.

Hudba Fun Lovin´Criminals je rozmanitá stejně jako město, odkud pocházejí: soul, hip hop, blues i rock.

Historie této newyorské kapely sahá do roku 1993, kdy se tři kamarádi rozhodli založit společnou kapelu.

V roce 1996 kapela vydává své debutové album Come Find Yourself, které se stalo hudebním šlágrem ve Velké Británii, kde se tato deska stala několikanásobně platinová.

Fun Lovin´Criminals hledají inspiraci pro svou tvorbu v každodenním pouličním životě a často se v jejich textech objevují motivy gangsterů, zlodějíčků a jejich životních osudů.

Kapela dodávají těmto příběhům uvolněnou, humornou podobu, která se snoubí s příjemným hudebním projevem, a tak svou hudbou navozují pozitivní atmosféru, která je tak příznačná pro jejich živá představení.

Svým humorným přístupem ke gangsterské tematice si mimo jiné získali i srdce Quentina Tarantina, který je  mezi své nejoblíbenější kapely.

Ovšem nejen Tarantino propadl jejich kouzlu, dokonce i takové skupiny jako U2 či R. E. M požádali Fun Loving´Criminals, aby hráli jako hosté na jejich koncertech. Hudba Fun Lovin´ Criminals je rozmanitá stejně jako město, odkud pocházejí: soul, hip hop, blues i rock.

V roce 1999 svým fanouškům v Míčovně Pražského hradu FLC představili své  album 100% Colombian vydané u Monitor-EMI, na tomto albu se podílel i legendární B. B. King.

Nechejte se překvapit s čím novým přijdou "kriminálníci" na říjnový pražský koncert. Vstupenky na koncert této newyorské kapely si můžete zakoupit v síti Ticketportal již od 31. 7.  2003. Cena vstupenky činí 550,-Kč.

Fun Lovin´ Criminals