Festival Za vodou očekává tisíce diváků

Začal další ročník festivalu Za vodou. Pořadatele očekávají, že se letošního ročníku zúčastní více než deset tisíc návštěvníků. Na děhylovské akci vystoupí přibližně dvacet šest kapel. Hudebním lákadlem je Mňága a Žďorp, formace Jablkoň či Hradišťan.

Dva a půl dne plné vynikající bluesové, folkové, beatové a country muziky čeká ode dneška Loděnici v Děhylově u Ostravy. Jeden z prvních open airových festivalů letošní letní sezony nese název Za vodou.

Festival folkové hudby, country a blues Loděnice se v obci Děhylov nedaleko Ostravy koná každoročně, ovšem rozsah letošního hudebního Za vodou, na který přijede celkem 26 kapel, je podle slov pořadatelů mimořádný.

„Očekáváme, že by se návštěvnost letošního ročníku mohla dostat k deseti tisícům lidí,“ uvedli organizátoři.

K největším lákadlům prvního festivalového dne budou jistě patřit kapely Mňága a Žďorp či Jablkoň. Atraktivní program pro všechny vyznavače folku a country přinese především sobota, kdy zahrají například AG Flek, Robert Křesťan, Banjo Band Ivana Mládka, ale také legenda českého folku a country Vladimír Merta. Neděle pak slibuje hudební pohodu v podobě kapel Sluníčko, Hradišťan či písničkáře Karla Plíhala.

„Produkce kapel bude probíhat formou samostatných, přibližně hodinových koncertů, střídavě na dvou profesionálně ozvučených i osvětlených pódiích,“ doplňuje za pořadatele Jiří Zapletal.

Areál Loděnice se nachází nedaleko železniční zastávky Děhylov na trati Ostrava - Opava. Dosažitelný je i pro pěší, případně pro cyklisty, a to turistickou stezkou, podél řeky Opavy.

„Zajistili jsme kyvadlovou dopravu z Ostravy-Svinova,“ upozornil pořadatel Jiří Zapletal.