DJ's se utkají v Mánesu

O tomto víkendu se v prostorách pražské galerie Mánes uskuteční první české a slovenské mistrovství v DJingu, Technics Czech & Slovak DJ Championship. Jde o lokální kolo prestižní soutěže DMC, pořádané ve světě již od roku 1986. Vítěz tohoto regionální kola postoupí do celosvětového finále, které se koná v září v Londýně.

Mistrovství proběhne jako vyřazovací soutěž, v pátek je vyhrazen pro kvalifikace, sobota pak pro finálová kola. Všichni soutěžící mají na své vystoupení 3 minuty ve vyřazovacím kole a 6 minut ve finále. Hudební styl není nijak určen, světovému DMC však dominuje hip-hop, při kterém se provádějí nejnáročnější mixérské kousky. Pro vítěze finále bude výhrou účast v celosvětovém finále v Londýně, druhý si odnese dva legendární gramofony Technics SL-1210MK2 s příslušenstvím a třetí mixážní pult.

V porotě DMC budou zasedat přední čeští a slovenští DJ's jako Koogi nebo Gabo, čeští zástupci značky Technics a vítěz světového DMC z roku 1989 Cutmaster Swift, který předvede po sobotním finálovém klání vlastní exhibici jako zlatý hřeb večera.

Zároveň s DMC proběhne v Mánesu i LIVC DJ Champ, což je soutěž českých a slovenských amatérských DJs, pořádaná první školou DJingu u nás. Tato soutěž bude stylově i zaměřením od DMC odlišná, protože u DMC se předpokládá, že soutěžit budou spíše profesionálové, zatímco DJ Champ je určen amatérům ve třech kategoriích: techno, house a drum´n´bass

V pátek v noci se také uskutěční doprovodná party Temptation s těmito DJs: Tráva, Toky, Koogi, Lillou, Javas. Jako zpestření se chystá také barmanská soutěž Blue Bartender´s Festival.

DMC - 2001 Technics Czech & Slovak DJ Championship