Kapely Čechomor a Divokej Bill představily společné turné

Kapely Čechomor a Divokej Bill představily společné turné - Praha (28. dubna 2008) | foto: ČTK

Čechomor a Divokej Bill vyrážejí na společné turné

Dvě velké populární tuzemské kapely dají ke svým narozeninám dárek fanouškům - společné turné ke 20 letům Čechomoru a deseti letům Divokýho Billa.

Série sedmi koncertů s názvem Connection 10, 20 startuje 6. května v Opavě a uzavírá se 31. května v Hlinsku. V Praze potěší hudebníci své příznivce 28. května, kdy vystoupí v areálu O2 Žlutých lázní.

"Očekáváme, že si dobře zahrajeme, turné se povede a lidi přijdou," řekl Karel Holas z Čechomoru. "Očekávám, že bude sranda, že květen bude bomba měsíc, který si užijeme," dodal Vašek Bláha z Divokýho Billa.

Společným koncertem obě formace předběhnou skupiny, které mají 25 let - Čechomor a Divokej Bill jsou v součtu starší.

SPOLEČNÉ TURNÉ
6. 5. - Opava
16. 5. - Zlín
22. 5. - Jindřichův Hradec
24. 5. - Klatovy
28. 5. - Praha
30. 5. - Litvínov
31. 5. - Hlinsko

Kapely si společný projekt dohodly loni na festivalu v Londýně, kde se potkaly. Vznikl tříhodinový koncert, v němž zahraje každá kapela své nejlepší "pecky" a zhruba deset písniček společně.

Na závěr čeká posluchače překvapení, písnička zatím utajované skupiny, protože se prý nemohli dohodnout, která z kapel koncert uzavře.

Billové pro společný koncert vybrali hity jako Moje milá plakala či Už je to dávno a nevynechají Rozárku, bez níž by je fanoušci nepustili z pódia. Čechomor zahraje Hrušku, Guralé či Na Vsetíně. 

Čechomor - Mezi horami (live)

"Byli k nám milosrdní, vybrali tříakordovky, rychlé pecky, které máme naposlouchané z koncertů a desek," okomentoval výběr písní pro společnou hru Bláha. Jen Na Vsetíně prý Billům dělalo problém.

"Hrajeme na čtyři doby, ona je na pět, to nás zaskočilo, ale opakování matka moudrosti, dostali jsme to do hlavy a má to teď rozumný tvar," shrnul Bláha.

"Nacvičili jsme spoustu písniček, Billovy i čechomorácké, normálně je zahrajeme od začátku do konce, některé sami, některé dohromady, ladí nám to výborně," popsal František Černý z Čechomoru.

Obě kapely mají široké rozpětí posluchačů. Divokej Bill má mezi fanynkami více školaček, Čechomor spíše dospělé lidi. "Už nám píší holky, že jdou s mamkou, na koncertě by se mohly potkat generace a jít si zapařit," dodal Bláha.

A pro lidi, kteří se na žádný z koncertů nedostanou, připravily obě skupiny překvapení - přímý přenos na webu 22. května z koncertu v Jindřichově Hradci.

Divokej Bill - Pocit (live)
,
Témata: Čechomor, lázně, O2