Skupina Lamb

Skupina Lamb - Skupinu Lamb tvoří Andrew Barlow a Louise Rhodes. | foto: Oficiální stránky skupiny

Britští Lamb hlásí čtvrtý zásah

Anglická dvojice Lamb se letos přihlásila se svým čtvrtým studiovým albem. Jeho název zní Between Darkness and Wonder a jako již několikrát předtím se producentovi Andrew Barlowovi a zpěvačce Louise Rhodes podařilo namíchat sympatický koktejl, který umně mísí čistotu akustické hudby i hlučnost elektronických rytmů.
NOVÉ: Poslechněte si ukázky z desky.

Ačkoli se oba protagonisté projektu Lamb potkali již v roce 1994, hudební svět je zaznamenal teprve s prvním bezejmenným albem, které vyšlo o dva roky později.

Na tehdejší britskou scénu mocně zapůsobilo sepětí zpěvaččina křehkého a zároveň mrazivého hlasu s vynalézavými melodickými linkami a ostrými drum´n´bassovými rytmy. První vzpomínky na Lamb zůstanou pro pamětníky spojeny právě s písněmi z prvního alba - ať už s God Bless, Cotton Wool nebo Gorecki.

Lamb pro sebe od počátku budovali nové hudební směřování. Ačkoli byli přirovnáváni k Everything But The Girl nebo Sneaker Pimps, styl jejich práce byl jiný. Cílem nebylo jen klenout působivý ženský vokál nad rytmické linky, ale vytvářet nové melodie, nezvyklé styly, rozbíjet hranice...

Že se nebojí překračovat určité vžité tradice, ukázali Lamb i na druhém albu Fear of Fours z roku 1999. Na něm trochu ztratili z pocitu překvapení, který jim poskytla předchozí deska, přesto ale předvedli velmi vyrovnaný výkon.

Na jejich další počin si fanoušci museli počkat až do roku 2001 a opět nelitovali. Album What Sound zaznamenal snad každý kvůli působivému singlu Gabriel, který nalezl uplatnění i v reklamní kampani jedné velké firmy.

Předposledním opusem si Lamb nastavili laťku opět vysoko. Jak to dopadlo na tom posledním? Nejspíš tak, jak se dalo čekat. Revoluci už od této skupiny pravděpodobně nezažijeme, zato si můžeme být jisti porcí podařených skladeb, které nikdy nesklouznou do popových tenat.

Přesto vás možná trochu zamrzí, že některé z písniček na albu Between Darkness and Wonder jakoby zrcadlily už dřívější práci Lamb...

LAMB
Between Darkness and Wonder

1.Darkness
2.Stronger
3.Sugar 5
4.Angelica
5.Till The Clouds Clear
6.Wonder
7.Sun
8.Learn
9.Please
10.Open Up
11.Hearts And Flowers


Témata: Dům roku, koktejl, práce