Agónie uvádí první letošní novinku

- V posledním únorovém podvečeru uvede Divadlo Archa koncert skupiny hudebníků Agon Orchestra. Náš nejvýznamnější orchestr soudobé hudby připravil jako svou první letošní premiéru audiovizuální realizaci projektu Pattern (Vzor). Jedná se o druhé provedení tohoto projektu, jehož partitura byla napsána na objednávku newyorského Bang On a Can.
Přestože Agon vystupuje převážně na světových hudebních scénách, české publikum si ho bude pamatovat z posledního ročníku Pražského jara, kde spolu s tanečníky Pražského komorního baletu uvedl projekt ITHAKA 2888.

V roce 1994 získal Agon cenu Zlata harmonie za nejlepší domací CD nahrávku v kategorii soudobé hudby.

Představení Pattern, které uvádí Divadlo Archa, vzniklo na základě partitury pro několik tvůrců a na tomto druhém provedení spolupracovali oba jeho původní autoři. Na základě computerové hudby byl vytvořen film, který se stal součástí partitury pro hráče. Všechny vytvořené vrstvy se objeví při mixu v reálném čase najednou.
Autorem videí k této části projektu vytvořil Miroslav Blažíček.

Druhou část koncertu tvoří skladba Cactus Rosary (Kaktusový růženec), kterou její autor, významný americký skladatel Terry Riley, označil za minimalistickou meditaci.