Záběr z filmu Venom

Záběr z filmu Venom | foto: Falcon

Komiks Venom zlákal 125 tisíc diváků, domácí Toman sotva šestinu

  • 11
Nejen v Americe, ale i v Česku opanoval víkend v kinech premiérový komiks Venom. U nás zlákal více než 125 tisíc fanoušků, zatímco na domácí novinku Toman přišlo necelých dvacet tisíc lidí, což stačilo až na třetí místo.

Druhou příčku si pohlídala dosud vítězící, rovněž domácí komedie Po čem muži touží, která k dosavadním zájemcům přidala dalších 40 tisíc diváků. Po třech týdnech tak Jiří Langmajer zakletý v těle Anny Polívkové prolamuje tuzemskou hranici úspěšnosti, za niž se považuje tři sta tisíc diváků.

Dokonce i nový přepis slavné hudební romance Zrodila se hvězda, ve kterém září Lady Gaga, odstartoval u nás s 15 tisíci návštěvníků až na pátém místě. Předběhla jej ještě animovaná pohádka Yeti: Ledové dobrodružství.

A známý provokatér Lars von Trier s kontroverzní novinkou Jack staví dům uzavírá až první desítku víkendového žebříčku Unie filmových distributorů. Na krvavý portrét sériového vraha v podání Matta Dillona vyrazilo dva a půl tisíce režisérových ctitelů.

Do druhé desítky statistiky se probojovaly ještě dva tuzemské tituly. Jednak Jan Palach, který má po sedmi týdnech 60 tisíc diváků, jednak předpremiéra pohádky Když draka bolí hlava, jež do dvou kin přivedla přes šestnáct set zájemců - více než třetí díl série Bella a Sebastian.