Herci ze seriálu Ulice TV Nova | foto: Archiv TV Nova

Ulice čtyřikrát týdně, Kraus v repríze, ČT vyrábí jen zpravodajství

  • 61
Koronavirus zasahuje do televizního programu. Namísto obvyklých pěti epizod seriálu Ulice, odvysílá televize Nova pouze čtyři. Vždy od pondělí do čtvrtka v pravidelném čase 18:25. Prima oznámila, že Show Jana Krause se nebude do odvolání natáčet vůbec.

„Důvodem změny je zabezpečení kontinuálního vysílání seriálu Ulice po celou jarní sezonu v případě, že bychom byli nuceni v rámci bezpečnostních opatření vůči pandemii koronaviru upravovat natáčecí plán,“ vysvětlila ředitelka programu Skupiny Nova Alex Ruzek.

V pátek 20. března a následující týdny televize Nova zařadí do programu reprízu kriminálky Specialisté. Ulice se na televizních obrazovkách objevuje už patnáct let a denně se sledovat seriálu pohybuje okolo milionu diváků starších patnácti let.

První informace o pozastavení natáčení seriálu štáb oznámil v pondělí 2. března. Jedna z hereček se totiž navrátila z Itálie. „Natáčení Ulice bylo přeplánováno z preventivních důvodů,“ potvrdily tehdy informaci iDNES.cz ředitelka sekce výroby Novy Monika Hasmanová.

Kateřina Kotalová pak na dotaz iDNES.cz sdělila, že natáčení seriálů Ordinace v růžové zahradě 2 a Ulice pokračuje za zvýšených hygienických opatření. „Co se týčeSuperStar, živé přenosy jsou naplánovány od května,  budeme tedy čekat, jak se vyvine situace, ale tvůrci mají vymyšlené alternativy,“ dodala.

S natáčením premiérových dílů dočasně končí také Show Jana Krause. „Vzhledem k současné situaci přerušujeme až do odvolání natáčení premiérových dílů Show Jana Krause a nasazujeme reprízy každou středu od 21.35,“ říká Filip Budák za FTV Prima.

Produkci z velké části ruší rovněž Česká televize. „Změny se dotýkají všech oblastí výroby. Zastavuje se nebo přerušuje většina výroby pořadů. Prioritně vyrábíme zpravodajství a formáty, které souvisí s aktuální situací. Vše ostatní se přehodnocuje vzhledem k logistickým, personálním a dalším opatřením,“ potvrdila mluvčí ČT Karolína Blinková.

,