Po stopách písničkáře Karla Hašlera se vydá dokument Písničkář, který nezemřel (ČT2, 23:50).

Po stopách písničkáře Karla Hašlera se vydá dokument Písničkář, který nezemřel (ČT2, 23:50). | foto: Archiv iDNES.cz

TV tipy na úterý: Písničkáři, vojáci a medikamenty

  • 0
Z léků se stal každodenní doping. To je smutné tvrzení, které by se vojákům za druhé světové války určitě zdálo přemrštěné a Karlu Hašlerovi by dost možná posloužilo jako základ pro písničku. Je to ale vůbec pravda?

ÚTERÝ 16. PROSINCE
Uspěchaná doba nám příliš nepřeje - času je málo a úkolů přibývá. Jenže kde hledat účinnou a přitom časově nenáročnou pomoc? Řešení, které se nabízí, významně mění postavení léků v lidském životě. Ty se tak stávají běžnou součástí konzumních společností a ztrácejí svou výhradně léčebnou funkci. To alespoň tvrdí tvůrci dokumentu Léky na všechno (Z1, 20:05).

Film Poslední výsadek (Nova, 22:40), ve kterém se objeví i Karel Roden, vypráví o největším výsadku za nepřátelskou linií v Nizozemsku během druhé světové války. Zúčastnilo se ho pětatřicet tisíc britských vojáků a někteří z nich se pokusili zachránit nacisty uloupené holandské zlato. Jenže nebyli sami.

Na dobrou noc si můžete pustit česko-americký dokument Písničkář, který nezemřel (ČT2, 23:50), v němž pátrá Hašlerův syn Thomas v doprovodu spisovatele Arnošta Lustiga po rodinné historii.

SERIÁLY
Ulice
(Nova, 18:30)
Velmi křehké vztahy (Prima, 20:00)
Ordinace v růžové zahradě (Nova, 20:00)

Televizní program na 7 dní pro více než 50 stanic