Na dotek - Jude Law a Julia Robertsová

Na dotek - Jude Law a Julia Robertsová | foto: Columbia Pictures

TV tipy: Na dotek hvězdným reprízám

Se začátkem prázdnin nám opět začínají televizní reprízové žně. To neplatí jen o filmech, ale i o seriálech. Ale buďme spravedliví - dají se mezi nimi najít opravdové skvosty.

VÍKENDOVÉ DUELY
Ospalá díra - Johnny Depp a Christina RicciCelkem solidní filmovou sestavu nabízí televizní program během celého víkendu, ale popořadě. V pátek, tedy dnes máte na výběr z Posledního samuraje (Prima, 20:00) s tváří scientologického šílence Toma Cruise, čtyř hvězdných Pistolnic (Nova, 21:50), akční Štvanice (Prima, 23:20) na Christophera Lamberta a rozkošného hororu Ospalá díra (Nova, 23:45), pod kterým je podepsaná nerozlučná dvojice Tim Burton a Johnny Depp. Nabízí se i britský psychothriller Tomu se ani nechce věřit (ČT1, 22:45).

Million Dollar BabyV sobotu vás dost možná pobaví animovaní Úžasňákovi (Nova, 20:00), případně reální Burani z Beverly Hills (Prima, 20:00). Krvavá nevěsta dokoná svou pomstu v Tarantinovce Kill Bill 2 (Prima, 22:10) a čtyřmi Oscary ověnčený film Million Dollar Baby (ČT1, 23:20) vás zavede do světa boxu. A pokud věříte na lásku na první pohled, nejen, že se nepřestaňte dívat, ale rozhodně si nenechte ujít skvělý a hvězdně obsazený film Na dotek (Nova, 22:25).

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly - Johnny Depp a Orlando BloomNedělní odpoledne stane se povinný fandům Pána prstenů, kteří si chtějí osvěžit druhý film Dvě věže (Nova, 16:10) ze slavné trilogie podle J.R.R. Tolkiena. Večer si zase budou lebedit milovníci šarvátek kapitánů Sparrowa a Barbossy u Pirátů z Karibiku: Prokletí Černé perly (Nova, 20:00), dokud je nevystřídá Policajt ze San Francisca (Nova, 22:50). K dispozici je ještě Marta Vančurová v hlavní roli nevšedního milostného příběhu Zlatá Brána (ČT1, 20:00).

PŘES VŠEDNÍ DNY
Pulp Fiction - Bruce Willis a Maria de MedeirosPoslední červnové pondělí ovládne Quentin Tarantino s dnes už kultovním "nářezem" Pulp Fiction: Historky z podsvětí (Nova, 21:45), případně můžete zvolit alternativu v podobě komedie o lásce, penězích, ztrátě paměti a čtyřech nezvladatelných dětech Přes palubu (ČT1, 22:10).

V úterý se přímo nabízí repríza vtipné pohádky Kouzelný měšec (Nova, 20:00), ve které se ve své předposlední filmové roli objevil Miloš Kopecký, a nebo německá romantika Až na konec světa (Prima, 21:15).

Středeční filmové menu nabízí hody pro "nevětšinové" publikum - je tu poslední taneční film režiséra Carlose Saury Iberia (ČT2, 20:30) a maďarská komedie Všechno nejlepší k narozeninám (ČT2, 23:40).

Ve čtvrtek vás může drapnout Paranoia (Nova, 23:25) nebo se můžete u snímku Pingpong (ČT2, 23:25) zamyslet nad tím, kde končí jemná erotická hra a začíná tragédie zraněných citů.

SERIÁLOVÉ OKÉNKO
Josef Vinklář coby doktor Cvach v seriálu Nemocnice na kraji města po dvaceti letechDoktor Štrosmajer zemřel, během týdne uplynulo dvacet let a tak v pátek, tedy dnes může začít Nemocnice na kraji města po dvaceti letech (ČT1, 20:00). V noci pak startuje krimiseriál Vize zločinu (Prima, 1:25). V první prázdninové pondělí se vrací i starší seriály - Nova sází na reprízy Redakce (17:45) a Dr. House (18:40), Prima startuje třetí řadu Přátel (19:30) a Myšlenky zločince (22:15). Ve středu pak můžete začít řešit Lékařské záhady (Nova, 13:10) a shlédnout úvodní část čtvrté řady Odpadlíka (Prima, 13:55). Na čtvrtek je nachystán úvod českého seriálu Josef a Ly (ČT1, 20:00), fandové Terminátora si nesmí nechat ujít první část Příběhu Sáry Connorové (Prima, 22:05)  a do páté série se pustí Specialisté na vraždy (Prima, 23:05). Svůj prostor dostane i Detektiv Martin Tomsa (ČT1, 21:45).