VIDEO: Nezkrotná chuť po krvi. Jared Leto bude marvelovský Morbius

  • 0
Oscarový herec a muzikant Jared Leto vstupuje do světa filmového komiksu jako Morbius. V nejnovějším příspěvku takzvaného Sony Marvel univerza se představí v roli úspěšného biochemika, který se kvůli nepodařenému pokusu stává tragickým superhrdinou bojujícímu se svou vizáží a krvelačnými vlastnostmi upíra.

Morbius se původně objevil v komiksových příbězích o Spider-Manovi jako jeden z jeho nepřátel. Postupně mu však tvůrci nakladatelství Marvel věnovali více prostoru a samostatnou sérii.

Letova postava sice vládne superschopnostmi jako je létání, nadlidská síla či  echolokace, ovšem všechny tyto výhody jsou vykoupeny potřebou čerstvé krve, světloplachostí a odstrašujícím zjevem.

Filmovou verzi, která z komiksu vychází, zrežíroval Daniel Espinoza (točil u nás mysteriózní snímek Dítě číslo 44). Vedle Jareda Leta se objeví třeba Matt Smith, Adria Arjona, Jared Harris, Al Madrigal či Tyrese Gibson. Premiéra je v českých kinech v plánu na 30. července.

Morbius bude druhým příspěvkem do takzvaného Sony Marvel univerza, kam již patří snímek Venom a připravuje se i Venom 2. Na filmovém plátně zde ožívají komiksové postavy nakladatelství Marvel, které jsou sice spojené s příběhy o Spider-Manovi, ale přitom přímo nezapadají do světa Avengers.