Z nové série Teorie velkého třesku | foto: Prima Cool

Na tvé genitálie je radost pohledět! Vrací se Teorie velkého třesku

  • 37
Domácí novinky podzimu už se stačily omrzet, nastal čas vrátit se k jistotám. Premiérové vtipy včetně „bílé spodiny“ či „sexu vrásčitých králíků“ hlásí americký seriál Teorie velkého třesku.

Parta teoretických fyziků, kteří by v praktickém životě sotva obstáli bez svých partnerek, slibuje čerstvou dávku nekorektního humoru. Ve Státech začnou 25. září jedenáctou sérii epizodou, kde se vědkyně Amy rozhoduje, zda si vezme nesnesitelného génia Sheldona. A u nás v pondělí na stanici Prima Cool startuje desátá řada.

V jejím úvodu si servírka Penny bere fyzika Leonarda; už podruhé, tentokrát podle tradice i za účasti rodičů, mezi kterými vypuknou rozbroje i pletky. Její bratr kriminálník, o němž Leonard slyší „vítej do rodiny, nepůjčuj švagrovi peníze“, potěší výrokem o „bílé spodině – jakou jinou barvu by měla mít?“

Ale hlavní slovo má opět geniální asociál Sheldon, jenž ohledně rodičů pohovoří o „sexu vrásčitých králíků“, mamince vytkne „Bůh je z tebe nešťastný, matko!“ a žasne, proč ještě nikdo nikdy nevyřkl lichotku „na tvé genitálie je radost pohledět“.

Fanoušci kultovního sitcomu uvítali s nadšenými díky zprávu, že se Teorie velkého třesku bude vysílat ještě nejméně následující dva roky. Navíc je čeká bonus: vedle jedenácté řady, která se jako vždy natáčí živě před diváky, chystá producent seriálu Chuck Lorre takzvaný spin-off, tedy příběh odvozený od některého hrdiny či motivu původního díla. Jmenuje se Mladý Sheldon a popíše texaské dospívání zázračného dítěte. Zda také tuto novinku Prima koupí, zatím nesdělila.

Johnny Galecki, Jim Parsons a Kaley Cuocová, představitelé ústředního tria Leonarda, Sheldona a Penny, si v prvních třech řadách Teorie velkého třesku vydělali nanejvýš 60 tisíc dolarů za epizodu. Díky obrovskému úspěchu však jejich platy rostly, nyní všichni tři i Simon Helberg v roli Howarda a Kunal Nayyar jako Rajesh dostávají devět set tisíc dolarů za díl.

Celá pětice si přitom nechala honorář snížit o deset procent, aby se také jejich kolegyním Mayim Bialikové ztvárňující Amy a Melisse Rauchové hrající Bernadette mohly zvýšit sazby; nyní obě berou půl milionu. Ale nejen penězi se měří legenda.

Seriál jménem Teoretici, jenž vykradl Teorii velkého třesku od znělky přes postavy po zápletky, totiž před časem vysílali v Bělorusku, kde by zvažovaná žaloba neuspěla. Jenže když tamní herci zjistili, že kopie běží bez licence, statečně dali výpověď a Teoretici museli skončit.