Z pořadu Kabinet Dr. Honzáka | foto: ČT

TELEVIZIONÁŘ: Proč divák jednou týdně potřebuje radu psychiatra

  • 14
I člověk, který se během všedních dní cítí duševně zdráv, může koncem víkendu propadnout depresi. V sobotu do něj perou legraci v čele s pečením dortů, v neděli se zase napříč kriminálkami brodí krví.

Zřejmě proto, aby před startem pracovního týdne nešel do postele rozerván, nasazuje ČT před desátou večer Kabinet Dr. Honzáka. Známý psychiatr v roli moderátora a zpovědníka vždy tří hostů probere v první epizodě správný čas na lásku, v následujícím dílu syndrom vyhoření; na závěr pokaždé přidá recept, jak danou situaci řešit, a navrch týdenní online poradnu. 

Dosud Honzák v dokumentech či pořadech jako Na plovárně a Krásný ztráty naopak hostoval, loni dostal k osmdesátinám portrétní medailonek Kdo tady blbne a teď tedy autor psychosomatické prvouky a jediný český nositel raritního křestního jména, jímž prý jeho rodiče projevili dědičný smysl pro humor, bude před kamerou sám zpovídat potenciální pacienty. 

Medicínskou účinnost Kabinetu Dr. Honzáka lze těžko předvídat, nicméně tři výhody se rýsují. Zaprvé, terapie trvá jen čtyřicet minut. Zadruhé, nebude se tady vařit. Zatřetí, poskytuje skvostnou záminku, proč ve stejném čase pominout zlo jménem Newsroom.