Quentin Tarantino v pražském studiu při nahrávání filmové hudby k westernu The Hateful Eight. | foto: Jan Malý

Pitt či Cruise v popředí, vrah Manson v pozadí. Tarantino chystá retro

  • 4
„Nejde o Charlese Mansona, jde o rok 1969,“ prohlásil Quentin Tarantino o svém příštím projektu. Případ vraha Sharon Tate však bude v pozadí příběhu z prostředí showbyznysu, v němž by se měli objevit Tom Cruise, Brad Pitt či Leonardo DiCaprio.

Tarantinův devátý film by se měl točit od června 2018 v Los Angeles, jeho předběžný rozpočet se pohybuje kolem 100 milionů dolarů, žánrově se má blížit snímku Pulp Fiction: Historky z podsvětí a premiéra se plánuje na rok 2019. Vypráví o televizním herci, který se snaží proniknout do Hollywoodu.

Přestože režisér tvrdí, že mu nejde v prvé řadě o skutečný zločin, zdroje obeznámené se scénářem tvrdí, že Mansonův případ tu hraje roli. V popředí stojí osud herce, který má za sebou první úspěšný seriál a hledá cestu na výsluní  stejně jako kaskadér, který za něj zaskakuje.

Na pozadí hlavní vypravěčské linie se však odehrává i skutečná tragédie, kdy Charles Manson se svými kumpány zavraždil těhotnou herečku Sharon Tate a čtyři její přátele. Proslýchá se také, že o roli  Sharon Tate, tehdejší manželky Romana Polanského, už Tarantino hovořil s Margot Robbie.