Daniel Craig

Daniel Craig - Daniel Craig ve filmu Po krk v extázi | foto: Falcon

Souboj o Bonda má už jen dva favority

  • 6
Natáčení nové bondovky Casino Royale je na spadnutí a stále se neví, kdo bude novým agentem 007. V souboji o nástupce Pierce Brosnana už figurují jen dvě jména. Delší dobu se spekuluje o Clive Owenovi. Teď má nového protivníka - Daniela Craiga.

O novém představiteli superšpiona 007 pro jedenadvacátou bondovku by se mělo rozhodnou v nejbližších týdnech.

"Jen hlupák by takovou nabídku nezvážil," řekl Daniel Craig. Lze ho vidět ve filmu Po krk v extázi. V Česku bude mít premiéru 2. června.

Natáčení Casina Royale začne podle studia MGM příští rok. Režisérem bude Novozélanďan Martin Campbell, který naposledy pracoval na pokračování příběhu legendárního Zorra.

Zákulisní boj o roli agenta 007 trvá už řadu měsíců. Spekulovalo se o Hughu Jackmanovi, Jude Lawovi či Ewanu McGregorovi. Nejvíc šancí má společně s Craigem Clive Owen. Proslavily ho filmy Král Artuš či Na dotek.

Sedmatřicetiletý Craig na sebe upozornil například v trháku na motivy počítačové hry Lara Croft: Tomb Raider, kde hrál ziskuchtivého archeologa, protivníka Angeliny Jolie.

Zloduchy ztělesňuje často. V Road To Perdition byl gangsterem, stejně jako v aktuální "Extázi", kde by se rád coby drogový dealer po posledním kšeftu odebral na odpočinek.

"Hodně rolí jsem nepřijal právě kvůli odmítavému postoj vůči násilí. Bude to znít hloupě, ale opravdu nemám rád, když film obsahuje přehnané násilí a já nejsem schopen pochopit, proč tam je," vysvětluje. To však podle něj není případ Bonda.

Zatím posledním Bondem byl irský herec Pierce Brosnan. S producenty se na další spolupráci nedohodl údajně kvůli velkým finančním požadavkům, když požadoval za Casion Royale 40 milionů dolarů. - více zde