Petra Špalková při natáčení seriálu Stíny v mlze (2020)

Petra Špalková při natáčení seriálu Stíny v mlze (2020) | foto: ČT

Špalková s Vyorálkem hrají detektivy v krimiseriálu Stíny v mlze

  • 1
První tři dny stihli natočit v březnu, teď se režisér Radim Špaček se svým týmem ke kriminálnímu seriálu Stíny v mlze vrací. V Beskydech vznikají scény ke třetímu z dvanácti plánovaných dílů. V hlavních rolích se představí Petra Špalková, Jiří Vyorálek, Jaroslav Plesl nebo Miroslav Hanuš.

„Moje hrdinka Magda Malá je kriminalistka v hodnosti kapitána. Je to věrný a hodný člověk s analytickou myslí. Pečlivá a důsledná, lpí na detailech. Vedle své práce je bezmezně oddaná své rodině,“ říká o své postavě herečka Petra Špalková. 

Radim Špaček při natáčení seriálu Stíny v mlze

Kolegu Špalkové ztvární Jiří Vyorálek: S postavou Martina Černého se začínám sžívat. Je to chlapík v mých letech, do Ostravy přijíždí pracovat z rodinných důvodů, jelikož chce být blíže svému synovi. Jde o dobrého detektiva, který občas střílí od boku.“

Dvanáct hodinových dílů zavede do prostředí nejrůznějších sociálních skupin, od dětského gangu ze sídliště a youtubery přes motorkáře nebo pašeráky až po realitní makléře. Podle tvůrců přináší zprávu o současné společnosti. 

„Poprvé točím celý seriál sám, dosud jsem se o režii dělil s kolegy. Podílel jsem na titulu Život a doba soudce A. K., jehož scénář stejně jako Stíny v mlze také napsal Zdeněk Zapletal. Vím, že nikde nic neošidí a žánru dodává přesah,“ naznačuje Špaček, že nepůjde jen o vyšetřování.

Jaroslav Plesl bude seriálovým manželem Špalkové, jejich potomka ztvární skutečná hereččina dcera Andělka Tichá. Dalšími členy týmu vyšetřovatelů jsou Petr Panzenberger, David Viktora, Vít Roleček a Ondřej Brett, naopak Miroslav Hanuš si zahraje tajemného muže. Dotočeno by mělo být na konci roku.