Z natáčení seriálu Krejzovi | foto: TV Prima

Byl jeden otec a měl čtyři zrzavé dcery. Prima točí seriál Krejzovi

  • 17
Svérázný kutil v podání Václava Postráneckého vládne seriálu jménem Krejzovi, který začala natáčet televize Prima. Slibuje komediální ságu bláznivé rodinky, jejíž členové drží pospolu, i když by se občas navzájem nejradši pozabíjeli.

Do velké vily v malém městě se vměstná veterinární klinika, místní rádio a početná rodina. „Ústřední postavou Krejzů je otec čtyř dcer a manžel ženy tak trochu ve stylu paní Columbové. Krejza má svůj Receptář tak jako já a když si neví rady, nedělá nic, což je projev hluboké moudrosti,“ popsal Postránecký.

Ačkoli si jeho hrdina přál syna, nakonec má doma čtyři dcery, které v podání Vandy Hybnerové, Markéty Plánkové, Lucie Polišenské a Ivany Korolové před natáčením získaly u kadeřníka povinný zrzavý odstín společný všem sestrám. Jinak se však jejich povahy liší.

Korolová hraje nejmladší a nejšílenější. „Je to taková Kalamity Jane. Do všeho jde s vervou, ne vždy se to povede, ale má takový dar, že to dobře skončí. Jen ji trápí, že nemůže najít ideálního partnera, což se rozhodne vyřešit velmi svérázným způsobem,“ napovídá herečka.

Nejstarší čili Hybnerová se naopak chová až mateřsky zodpovědně. „Je hodně razantní, striktní, trochu i protivná, ale je to komediální seriál, takže se snažím udržet linku tak, aby nebyla extrémně nepříjemná. Na všechny dává pozor, stará se o ně a řídí jim život,  líčí svou hrdinku Hybnerová.

Její seriálový manžel Jan Šťastný, který má v domě veterinární kliniku, už musel před kamerou léčit i sklípkana. Druhorozená dcera v podání Plánkové je zase provdaná za právníka, jehož hraje Filip Blažek; kvůli finančním potížím se nicméně vrací do rodného domu

Komediální seriál Krejzovi se na Primě objeví na podzim a Postránecký, který nedávno informoval o vlastní nemoci, divákům slibuje „zadostiučinění všem smolařům i povzbuzení pro všechny, kdo mají pocit, že jejich život je těžký a špatně stravitelný“. 

Navíc Prima točí rodinný seriál Tátové na tahu, naopak Ohnivý kuře už v příští sezoně vysílat nebude.