Pondělí 30. března 2020, svátek má Arnošt
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Pondělí 30. března 2020 Arnošt

Diskuse k článku

RECENZE: Železná srdce. Brad Pitt veze na tanku válku bez ornamentů

Ani válečná romance, ani válečná komedie, ani válečný thriller. Snímek Železná srdce s Bradem Pittem, který právě vstupuje do našich kin, si nepomáhá berličkami. Stačí mu válka sama.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M16i64l22a34n 72H33u65r74t29i30k 8863696741951

Nevidel som tento film  a preto ho nemôžem hodnotiť, ale videl som dosť amerických filmov   s tematikou vojny  a  tak  ako  aj u mnohých iných žánrov  s produkcie USA  takmer vždy podliehali klišé . Takmer žiadny z nich nemal onen umelecký cit, vnútornú presvedčivosť , a zmysel pre  pre ukázanie prostej pravdivosti , postáv ,situácii , charakterov. Tak ako to  v dramatickej tvorbe  často  dokázali  francúzskí , britskí talianski,

španielski , dánski, nemeckí, alebo dnes už aj napríklad iránski či izraelski 

 filmový tvorcovia .

0/0
14.11.2014 18:12

J83o27s69e90f 69P51a58v81l17i84n 8233806255386

chtěl bych poprosit o radu, kdo tento film už viděl: můj 12-ti letý syn mě každý den láme, abych jej na tento film vzal, což já nechci. Ale třeba ve srovnání se Zachrańte vojína Ryana - je tento film surovější?  Díky moc za zhodnocení.

0/0
14.11.2014 10:51

J72i13ř32í 51B68r62o20ž 5949245172607

Zhruba stejně, válka bez příkras a patosu

0/0
14.11.2014 14:47

L66u94b97o67m79í46r 88H75a38n47u85š 3357782790472

Výborný film, pro mě plné hodnocení 5* z pěti. Myslím, že je tu jeden z výborných válečných filmů, který výrazně překonává průměr žánru.

+1/−1
14.11.2014 8:04

J35i90ř36í 49K30ü50h80r 2960216190346

Mě to teda zklamalo na celé čáře. Teda hlavně pofiderní scénář s Rambo scénou na konci filmu. Tanky byly pěkné a líbilo se mi např. to dřevo na boku tanků. Sice bylo spíše proti HEAT munici a ne proti AP (jak jsme tomu svědky ve filmu) ale budiž.

0/0
8.1.2015 20:16

J71o62s24e38f 87V29y12s21k33o62č81i52l 6696973871129

Pro našince, milovníky válečné techniky a "světa" 2.SV všeobecně povinnost a super zážitek nepochybně! A pro ostatní: Hodnoťte až uvidíte. Je pochopitelné strávit něco, co mi "nechutná", ale pokud to nechápete, zapněte si příkladně Doktory z Počátků, tohle je vrchol "kvality" seriálu a filmu u nás! A to že je tam propaganda Ameriky: No a? Kdyby to byl film o Německém, Ruském, Britském, Japonském atd. tanku, tak to bude o Německé, Ruské, Britské, Japonské propagandě a patriotismu! Tenhle argument už začíná být klišé, ohraný a ubohý! Je to i pocta vojákům, kteří prožívali v těchto kovových rakvích něco, co si z nás neumí nikdo ani představit! Takže trochu úcty!! Jediné co Vám "vadí" je to, že je to z dílny Amíků, takže hledáte něco co tam není (obecně) už jen z tohodle titulu! Ti jediní mají koule a prostředky natočit takový film, tak proč ne???

+6/−2
13.11.2014 15:51

M44a90r46e22k 95Š11n47o22b38r 9960125960354

Dneska chci na tenhle film jít, tak se docela těším. :-)

0/0
13.11.2014 13:33

P93e42t82e38r 90B27i85e64l15y 6835131816

Na tento film idem len koly poslednemu funkcnemu originalu Tigra na svete. Viem, ze ma tam bude cakat americka propagandova masaz pocas celeho filmu ale budiz...prezijem;-D

+4/−3
13.11.2014 12:52

J19i80n58d33ř55i44c13h 18P53i79l59i98č79e37k 1683641871432

Tak na film se kouknu už z toho důvodu, že zde jezdí dobová technika. Spousta výpůjček z tankového muzea v Anglii. Jediný originální provozuschopný Tiger I. na světě myslím!8-o

+4/0
13.11.2014 12:47

J55a45r73o29m15í75r 27P47r84o93c15h91á63z41k22a 7651603977384

Byl jsem na projekci čsfd a pro mě docela zklamání,akce jak ze star wars ,scénář podle mě nepropracovaný a ta inklinace k americkému hrdinství tu úplně bila do očí.takže málokdy byhc dal míň než Spáčilová,ale u tohoto filmu ani

+4/−2
13.11.2014 12:15

P67a58v47e13l 26S97t35a76v94j93a45n81í22k 6458985187851

Viděl jste někdy nějaký válečný film bez důrazu na hrdinství? Já ne.

+2/−1
13.11.2014 12:17

L43á34ď85a 53V40r91a13n89ý 7518918808307

Četa?

+5/0
13.11.2014 12:32

P40a31v88e65l 47S89t18a78v50j78a82n32í63k 6808475757181

Taky ne zcela, ale napadl mě jeden: 

I love the smell of napalm in the morning.

(podle citátu asi poznáte). Na ten jsem zapomněl.

+2/0
13.11.2014 12:53

J71i67ř76í 87B80r73á56z17d86a 4754762271713

Apocalypse Now :)

+3/0
13.11.2014 13:30

J94a18r68o38m14í85r 66P41r43o62c75h54á15z94k57a 7771803727244

vždy nebo skoro vždy to tam je,ale tady je toho hlavně na konci až moc

0/0
13.11.2014 15:13

S25t18a77n44i73s43l64a53v 71V92a52v80ř48i49n45k91a 5256907291282

Full Metal Jacket.

+3/0
13.11.2014 15:42

J70i31ř12í 75T20o98m16e18k 3595413977185

p. Procházko už jste někdy viděl americký biják bez amerického hrdinství a patriotismu? takový film není, to byste musel ignorovat celou tuto kinematografii. Ale tady vidíte ten obrovský rozdíl mezi čechem a američan jak kdo vnímá patriotismus a hrdost, čech ho většinou potlačuje a američan ho vyzdvihuje.

0/0
14.11.2014 8:22

M40i13l83a17n 50Ž46á75d84n33í47k 9261942503466

Jakubův žebřík, Olověná vesta a hlavně Apocalypsa!!!!!

0/0
20.11.2014 0:10

T84o34m86á34š 35B74l15a62h24o19š 6106277135740

NAOPAK ...

Star Wars byla tvořena právě náměty z WWII ....

0/0
24.11.2014 14:37
Foto

J34i34ř50í 87B85a12b44i71n64s22k54ý 7987959788801

je dobré podívat se  na dobové  dokumnty ,komentář  je občas  otřesně  jednostranný  ale filmové  dokumnty a především mapy jsou  skvělé  , http://ulozto.cz/xWwmtxKw/sovetska-boure-2-svetova-valka-na-vychode-valka-proti-japonsku-cz-dabing-super-dokument-avi , a především ukazují  rozměr války

0/0
13.11.2014 12:11

J85i96r25i 51L83a34l10a 4542448327

Když dava MS 70%, tak to musí byt super film. Dala nekdy necemu vic ? ;-)

0/−1
13.11.2014 11:46

J97i89r36i 38L58a81l10a 4572898827

proc minus? Cekal jsem odpověď....

0/0
13.11.2014 12:26

L87u74d61ě82k 94F46u87x54a 9156470384587

Nečekej.

0/0
13.11.2014 21:53

M63a78r89t18i54n 82R79ů76ž43i96č22k38a 9132127852818

zajímalo by mě kterej jouda přeložil nebo spíš vymyslel český název železná srdce, vůbec mě iritujou ty překlady filmů do češtiny, kdyby to raději nechali v originálním názvu tak by udělali líp Rv

+15/0
13.11.2014 11:42
Foto

J33i79ř47í 22B82a43b96i51n20s14k54ý 7747469758531

ideologická  válka , dřív  to bylo  a válce  na východě a dneska je to   válce na západě , zásadně se neukazují mapy aby nikomu nedošlo odkud hnaly Němce Rusáci  a odkud Američané , stačilo  když  chtěl  Adolf Sudety dát mu přes pazoury a historie by vypadala jinak , ale dopadlo to jak to dopadlo , zkuste řeč  čísel , kolik Němců šlo na Rusa a kolik  Rusů  potom hnalo Němce  , stejně  tak  kolik bylo Japonců v Číně a Korei  a kolik  na ně  hnalo  Rusů , kolik   jaký národ obětoval  životů , o tom se moc nehovoří protože v  řeči čísel vypadá  Americká  válka jako nedělní procházka

0/0
13.11.2014 11:51

P23a52v17e56l 60S25t84a86v29j85a80n11í91k 6798595257981

4 miliony Němců ku 5 milionům Sovětů; proti Němcům čtyřnásobek tanků a desetinásobek letadel. A výsledek? Ústup až k Moskvě…, s takovou přesilou to je fakt "úspěch".

Válka proti Japonsku v srpnu 1945? To byla jen dobyvačná akce k získání dalších území, navzdory smlouvě o neútočení s Japonskem. Dnes se tomu říká agrese.

+2/−1
13.11.2014 12:16
Foto

J75i71ř70í 49B85a48b59i33n25s71k78ý 7397659348361

to byla podmínka američanů pokud měla být nějaká pomoc že rusové zaútočí na japonce

0/0
13.11.2014 12:53

T50o60m23á28š 24H66o94l10i31č 5868664621668

Vtipné a kde ste nechal v tej vašej vojne Velkú Britániu? Ťaženie v Severnej Afrike, v Tichomorí. Viete vy vôbec,že ZSSR stratilo v bitke o Stalingrad viacej mužov než Nemecko a to pritom bola víťazná bitka,kde sa podarilo zlikvidovať celé jedno Nemecké uskupenie. A tam potom máte ´tu vašu reč čísel. Nikdy, nikde na svete nemala žiadna armáda také obrovské straty vo víťazných bitkách ako tá sovietská a Nemcami to rozhodne nebolo.

+2/0
13.11.2014 12:30

M44a31r79t48i63n 68P35e86t52ř38í51k 4732779891361

Souhlasím. Někdy mám pocit, že české názvy zahraničním filmům dává nějaký zneuznaný kreativec, který si tímto způsobem "léčí" mindrák z toho, že je zneuznaný :-)

V poslední době mě asi nejvíc pobavil překlad filmu "Blacout" = "Megazkrat: Smrtící výpadek". Asi to mělo dodat filmu potřebný náboj, když jinak stál za vyližkoště ;-D

+2/0
13.11.2014 11:59

M87a44r36i15a67n 66N44o96v79á37k 8384428232145

Film je jen film. Pokud by se točil přesný syrový obraz té doby jak popisují v příspěvku byl by nekoukatelný.

+1/0
13.11.2014 11:16

A36l27e15x10a94n63d88r 84C35h11y23t59i58l 2594332345831

Koukam, ze na fotografii je tank opet neoznacen!

Co kdyz je rusky?

+1/0
13.11.2014 11:08

K86a61r36e42l 86P89r85i34h38o11d18a 8756222450620

Nejlepší scéna jak tigr 1 rozstřílí 3 m4 a pak přestane střílet a brad ho zničí zezadu :p

+2/0
13.11.2014 10:45

M35i90l87a48n 66V47o76s75t76r39ý 6839126794834

Njn, došla munice... ;-D

+1/0
13.11.2014 11:08

J78i81ř69í 46K50ü48h55r 2870756340196

Nebo závada na zbrani, již se staly divnější věci.

+2/0
13.11.2014 11:32

M39a86r58t11i63n 92P47i61t56u21c81h83a 8562948983835

To bylo jak se ptali toho němce, proč prohráli válku:

No, my jsme si našli dobrou pozici a když pak nepřítel poslal tak, tak jsme ho zničili. Když poslali další, tak jsme ho zničili taky. A tak to šlo celý den, až nám došly náboje a nepříteli tanky nedošly.

+5/0
13.11.2014 11:31

L80á52ď63a 14V30r49a83n89ý 7558298988867

Tak to popisoval Němec co byl v bunkru na pláži v Normadii při vylodění.

Měli na kuloment 10 000 nábojů, ty jak vystříleli tak si je sedli a čekali.

Z tohoto pohledu je zajímavé nasazení Tigerů v Africe, kdy ani jeden nebyl zničen v boji tank proti tanku. Pouze letecky nebo že byly opuštěny (závada nebo došlo palivo)

+3/0
13.11.2014 12:29
Foto

J35i32ř47í 41B86a84b73i10n24s29k64ý 7577989558841

pokud by v tom  tigru  seděl Vitman  film by skončil hned na začátku

+2/−1
13.11.2014 12:12

J83i93ř11í 26K82ü45h28r 2160146840786

Vitman??? Snad Wittmann......bože. Jinak děj se odehrává na jaře 1945, takže kdyby v tom tanku seděl Michael, tak by moc platný člen osádky nebyl.

0/0
13.11.2014 13:10

P89a39v10e33l 77S25t61a59v76j82a21n66í64k 6918475107381

Odjinud to ani nešlo. Obecný poměr Tiger/Sherman byl 1/15.

0/0
13.11.2014 12:20

M95i67c68h13a13l 66P47a71d48ě24r24a 7170452910477

Od baby co tlaci Peceneho snehulaka je pro me jakakoliv recenze irelevantni. Film je az par okamziku hodne prumerny prumer, BlackHawk Down se opet nekona.

+2/−2
13.11.2014 10:34

J18i18ř68í 21Č49e46c46h52u89r44a 1623462838658

Trochu nechapu hodnoceni 70%, kdyz text je odou na film

0/0
13.11.2014 10:13

D15a58n23i42e24l 49K66r23o39n75e25r 7914864846777

Pokud se jedna o Spacilovou, tak musite hodnoceni prepocitavat podle nasledujici funkce:

public function movieRank($origin, $mirkaRank) {

if ($origin == 'CZ') {

$result = $mirkaRank * 0.75;

} else $result = $mirkaRank * 1.1;

return $result;

}

+4/0
13.11.2014 11:21
Foto

J53i51ř17í 70B70a29b27i48n57s64k74ý 7587829138971

prostě  ,,maskyrovka,, z  Holywoodu , jak jinak přesvědčit   národ že  válku vyhrály  američané a že trvala až do  listopadu 1989

+1/−6
13.11.2014 10:11

B53e52d14r56i98c56h 10Z76i68t76k54o 1306320898675

To ne, mezi viteznymi mocnostmi byl pry i SSSR, prestoze pakt o rozdeleni Polska,napadeni Finska a celkova ochota domluvit si rozdeleni Evropy s Hitlerem byla velika.Tak presto vsechno je to vitezna velmoc,samozrejme je otazkou,zda by tomu tak bylo bez obrovske ,opravdu obrovske, materialni pomoci Sovetskemu svazu Americany.

+3/0
13.11.2014 10:30
Foto

J97i39ř74í 81B69a26b24i88n28s89k55ý 7747209448701

to je pravda ,bez americké pomoci  by válka trvala o půl  roku  déle  a v celé  evropě by se mluvily rusky , faktem je že jediné co rusům opravdu bezpochyb pomohlo byla americká  auta ,

+1/−3
13.11.2014 10:50

J95i61ř66í 40K28ü25h25r 2280186330326

Bez US pomoci by rusové pochcípali hlady. Ono jim to šlo dost dobře i bez války. Stačilo zavést kolektivizaci a hladomor byl na světě.

+2/0
13.11.2014 11:33

P28a26v12e72l 89S52t66a87v48j60a69n64í22k 6518775427691

Válka by se zastavila na Uralu. Pak by možná došlo k nějakému příměří.

+1/0
13.11.2014 12:22

J85a13r94o43s46l49a60v 38F11r23a66n44t78i22š71e18k 78B73r56ü11m79m39e85r 1201966913910

Pomoc se začala projevovat až u Stalingradu, a reálně až po té bitvě, takže o Uralu je to nesmysl.

0/0
13.11.2014 14:41

B63e91d80r37i33c81h 77Z77i56t93k30o 1156590678925

To si prave nemyslim,vzhledem k presnym seznamum zbozi,zbrani,lokomotiv,opasku i bot,ktere jsou zkratka nepopirateln,je spise k diskuzi tema,zda-li a predevsim v jakych hranicich by doslo pripadne k obratu ve valce SSSR proti Nemecku.Dodavky zbrani a materialu mnohdy v rozhodujich okamzicich nahrazovali 100 % absentujicich dodavek ruskeho prumyslu.Tudiz pouze sovetske hurrrraaaa by postupujici armadu Rise nezastavilo a zdrcujici postup Nemcu by neumoznil rozjezd sovetskeho prumyslu.Takze to je otazkou,nakolik byla pomoc Americanu Sovetum bezvyznamna,dle meho usudku a podivate-li se objemy dodavek pomoci,byla rozhodujici prave ta pomoc pro vyvoj valky.

0/0
13.11.2014 12:31

J77a79r57o18s73l13a68v 83F82r65a67n44t76i92š48e12k 61B19r26ü78m60m33e65r 1711236733610

Tak když máte ty seznamy dodávek, tak se podívejte na roky dodání. Opravdu významné množství začalo přicházet až po Stalingradu a na frontě to bylo vidět někdy kolem Kurska.

0/0
13.11.2014 14:44

Premium

Španělská nepoučitelnost. Proč zde koronavirus řádí jako v Itálii nebo Číně

Dlouhé týdny Španělé sledovali, co se děje v Číně, Íránu a Itálii. Ale nepoučili se. Laxní politici opakují stejné...

Premium

INTERAKTIVNÍ GRAF: Porovnejte, jak se koronavirus šíří v různých zemích

Statistik, jak se šíří pandemie nového koronaviru, existují spousty. Někdy je ale těžké dát různá čísla do kontextu....

Premium

Milostná zápletka mladých lidí. Ústřední dvojice tuší, proč je Slunečná hitem

V lednu vstoupil na televizní obrazovky seriál Slunečná a od té chvíle si získal velké množství fanoušků. Nemalou...

Najdete na iDNES.cz