Ze zahraniční verze pořadu Jste to, co jíte | foto: TV Prima

Reality show o jídle řekne Čechům, co jsou zač

  • 1
Pod názvem Jste to, co jíte nasadí Prima od podzimu novou reality show. Jméno průvodce, specialisty na hubnutí, zatím televize tají.

Móda reality show, která hýbe českým televizním světem, jen tak nepoleví. Právě naopak, na všech frontách se zbrojí před velkým podzimním útokem. Prima koupila práva na původně britskou show, jejíž poselství je jednoduché - jste to, co jíte.

"Nová reality show má být především o tom, nakolik ovlivňuje jídelníček celý náš život – nejen fyzický vzhled, ale i stav duše a třeba také osobní štěstí," uvedla mluvčí TV Prima Jana Malíková.

Divákům se dostane svědectví konkrétních lidí a zjistí, že jídlo a kvalita stravování souvisí takřka ze vším.

"Průvodcem pořadu i účastníků bude specialista na hubnutí, který pomůže těm, kteří se naší reality show budou chtít zúčastnit, na jejich nelehké cestě ke změnám," podotkla Malíková.

V současné době probíhají přípravy na natáčení. Zájemci o účast v pořadu se mohou přihlásit prostřednictvím dotazníku zveřejněného na webu televize.

Prima si od nové reality show hodně slibuje, protože pořad měl v Evropě slušnou sledovanost. Například v Dánsku se vysílá už třetí série tohoto formátu, který se stal stabilní součástí vysílacího schématu.

Ve Velké Británii pořad pravidelně sledovalo okolo tří milionů diváků, ve Finsku zase pravidelně táhla k obrazovkám bezmála polovinu produktivní ženské populace.