Z pohádky Princezna a půl království

Z pohádky Princezna a půl království | foto: ČT

Pohádkovou premiéru s Ebenem a Prachařem zhlédlo dva a půl milionu diváků

  • 157
Premiérovou štědrovečerní pohádku Princezna a půl království sledovalo 2,46 milionu diváků starších patnácti let. To je tedy 62,4 % těch, kteří měli v danou dobu zapnutou televizi.

Snímek režiséra Karla Janáka se tak stal nejsledovanějším pořadem úterního dne. Anděla Páně 2, který v programu následoval, vidělo 2,1 milionu diváků při podílu na publiku 47,9 procent. 

Trojici nejsledovanějších pořadů uzavíraly Pelíšky, které po desáté večer zhlédlo na ČT1 1,35 milionu diváků při podílu přesahujícím 42 procent.

„Prvních devět příček sledovanosti obsadily pořady ČT. Celodenní podíl ČT na publiku přesáhl 52 %, v hlavním vysílacím čase dokonce 61 procent,“ uvedla za televizi mluvčí Karolína Blinková.

Pohádky Princezna a půl království a Anděl Páně 2 zabodovaly také u dětí ve věku čtyři až dvanáct let. „Princeznu a půl království sledovalo 68,7 % dětí u televize, v součtu více než 301 tisíc. Anděla Páně 2 pak vidělo 261 tisíc dětských diváků; při podílu na publiku 54,2 procenta,“ dodala.

PRVNÍ DOJMY: Štědrovečerní pohádka nadělila k princezně půl StarDance

Právě Strachův Anděl Páně 2 drží rekord, při jeho televizní premiéře před dvěma lety dosáhl na více než tři miliony diváků a stal se vůbec tím nesledovanějším za rok 2017. V kategorii nezpravodajských pořadů pak držel prvenství za deset let. 

Úspěch ostatně slavil i loni, kdy pro změnu na Boží hod zaujal dva a půl milionu všech sledujících.