Český lev 2009 - Pavel Liška a Bolek Polívka | foto: VAC

Předáváním Českých lvů provede Polívka se svým tajným synem Liškou

  • 8
O to, abychom při vyhlašování výročních filmových cen Český lev 2009 neusnuli, se postarají Bolek Polívka a Pavel Liška. Herci a majitelé hned tří "šelmích" sošek totiž budou moderovat hlavní večer soutěže, který letos připadá na 6. března.

Bolek Polívka, dvojnásobný držitel Českého lva za filmy Zapomenuté světlo a Musíme si pomáhat, výroční filmové ceny uváděl už několikrát: naposledy loni se svou dcerou Annou Polívkovou. -  

Pro Pavla Lišku, držitele Českého lva za film Štěstí, to bude premiéra. "Bolek mi na letošek nabízel další ze svých dětí, ale do toho se mi moc nechtělo, protože těch dětí má hodně a já nechci, aby dvacet let uváděli Lva jenom Polívkovi," vysvětlil ředitel soutěže Petr Vachler, proč ke spolupráci přizval právě Lišku.

Český lev 2009 - Pavel Liška a Bolek PolívkaČeský lev 2009 - Pavel Liška a Bolek Polívka

"Myslím, že teď už to můžu říct. Všechno je to na moje přání. Vždycky jsem inklinoval k divadlu, a když jsem se dozvěděl, že Bolek je můj táta, tak jsem se strašně bál, aby mě někdo nepodezříval z toho, že jsem se dostal k divadlu protekcí. Chtěl jsem si to vydupat sám a Bolek s tím souhlasil. Ale teď už myslím není důvod to dál skrývat," zažertoval si Liška.

Zároveň ve stejném duchu dodal, že už dvakrát uváděl s Tomášem Matonohou Fotbalistu roku, a v moderátorských vodách tak není žádným nováčkem.

Hlavnímu večeru bude už tradičně předcházet večer nominační. Ten se uskuteční už v sobotu 6.února a provázet jím bude herec Jan Budař.