Pavla Beretová a Martin Myšička v seriálu Osada (2021)

Pavla Beretová a Martin Myšička v seriálu Osada (2021) | foto: Radek Bajgar/Česká televize

Jedni jsou inťoši a druzí lopaty. V září začíná hvězdně obsazená Osada

  • 9
Tomáš Hanák, Ivana Chýlková, Pavla Beretová, Martin Myšička, Stanislav Majer a další známé tváře se objeví v novém českém seriálu Osada. První část třináctidílného počinu odvysílá Česká televize v pátek 3. září od 20:10.

V chatařské osadě Záhoří se potká spisovatelka románů červené knihovny, nepraktický ajťák sekající dřevo podle návodu na internetu, voják v záloze s mimořádnou znalostí parfémů a milionář, který tají svůj majetek. Tak zní zápletka nového českého komediálního seriálu Osada, který podle scénáře Petra Kolečka natočil Radek Bajgar.

„Ztrácíme schopnost domlouvat se, ve výsledku se pak nemáme rádi a nakonec se vše může zradikalizovat. A tak jsem hledal prostředí, kde se přirozeně potkávají velmi různí lidé. A staré chatové osady jsou jedním z nich,“ říká ke vzniku seriálu režisér. 

„Obydlí kdysi postavili prarodiče a teď tam jejich potomci jezdí, navzdory tomu, že jeden přijel favoritem a druhý volvem, že volí přesně opačně, že jedni jsou inťoši a druzí lopaty. Ale o víkendu bydlí vedle sebe a k Záhoří patří, že tam je pohoda a oni se o tu pohodu snaží, i kdyby… i kdyby se u toho měli zabít,“ shrnuje režisér myšlenku seriálu.

Ten se natáčel od jara do podzimu loňského roku v malebném prostředí nižborských rybníků a v okolí Berounky. Producenti slibují televizní pořad plný vtipných dialogů a komických, lehce absurdních situací, u kterého si odpočine celá rodina. 

„Baví mě, jak je to napsáno s nadsázkou. Nikdo není „normální“, každý má své specifikum. Nicméně já to brala jako určité mimikry, které nám ukazují vzorník nás lidí, různé vlastnosti a postoje ze všech různých sociálních, názorových a věkových spekter,“ dodává herečka Petra Nesvačilová, která si zahraje majitelku salonu krásy. 

Starousedlíky v Osadě ztvární Jana Švandová a Pavel Nový, novopečené rekreanty Pavla Beretová a Martin Myšička. Stanislav Majer se objeví v úloze policisty, Ivana Chýlková jako spisovatelka. V silně obsazeném seriálu se dále představí Tomáš Hanák, Igor Bareš, Šárka Vaculíková, Josef Polášek či třeba Jana Plodková.

Titulní píseň s názvem Má chata, můj hrad složil a nazpíval Xindl X: