Záběr z filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera | foto: Falcon

Kdepak romance, prvomájové premiéry sázejí spíše na sci-fi a Star Wars

  • 0
Po nulovém dubnu už kina vesměs odpískala také květnové premiéry a streamovací služby vycházejí vstříc spíše většinovému vkusu než romantickému datu. Tady je výběr z prvomájových novinek.

Od 1. května se v online nabídce objeví třeba dokumentární seriál Prop Culture, který v osmi hodinových epizodách zavede do filmařského zákulisí společnosti Disney, nebo rovněž osmidílný sci-fi thriller Za stínem noci, kde před vesmírnou záhadou uniká posádka uneseného nočního letu.

Stejný počet dílů slibuje komedie Téměř šťastný, líčící životní trable španělského rozhlasového moderátora, a v deseti částech opět s nadsázkou popíše série Upload osudy muže, který si může zvolit typ posmrtného života.

Osmidílné drama Hollywood pak vrací na scénu Jima Parsonse, představitele Sheldona z Teorie velkého třesku. Ztělesní jednoho z ambiciózních umělců, kteří se pokoušejí prorazit po druhé světové válce v továrně na sny.

Pokud jde o filmy, Jeffrey Wright v Životě za mřížemi vévodí příběhu muže odsouzeného na doživotí a romance Kdybys jen tušil, kterou natočila Alice Wu, propojuje teenagerský milostný trojúhelník s motivy Cyrana z Bergeraku.

Počátek května náleží tradičně fanouškovských oslavám Dne Star Wars, což na online platformách zařídí nejen nové díly Klonových válek nebo dokument o seriálu Mandalorian, ale také finále původní ságy, film Star Wars: Vzestup Skywalkera, který nasadí Disney+ o dva měsíce dříve proti plánu, 4. května.