Dcera s otcem neboli Petra Hřebíčková a Jiří Bartoška při natáčení Božského dědy | foto: Michal Šula, MAFRA

VIDEO: Jiří Bartoška je Božský děda. Lékař, který vede tajný život

  • 1
Jiří Bartoška s oblibou žertuje, že už přijímá pouze role, které po něm nevyžadují příliš pohybu. V komedii s pracovním názvem Božský děda může být spokojený, dokonce jej tu posadili na invalidní vozík.

„Můj hrdina je lékař, který žije dvojím životem a naivně si myslí, že to na něj nikdy nepraskne,“ shrnul Bartoška svou titulní úlohu ve filmu, jehož scenáristou i režisérem je Petr Kolečko.

V úvodu příběhu odchází uznávaný a oblíbený pediatr do důchodu. Místo očekávaného zklidnění však následuje řetězec vyhrocených událostí, které odhalí  hrdinovo dlouholeté tajemství.

Bartoškovu filmovou manželku představuje Zuzana Kronerová, jeho letitou milenku Ivana Chýlková a dceru Petra Hřebíčková. Od dcery, která se nedávno rozešla se svým mužem čili Jiřím Langmajerem, má vnučku, která dědečka vždy považovala za svůj velký vzor a píše o něm školní práci.

Všichni, respektive všechny uplatňují na lékaře své vlastní nároky, takže  bezstarostná pohoda, kterou si novopečený penzista plánoval, se zdá být v nedohlednu.

Reportáž z natáčení najdete na videu.