První otázkou v rozhovoru se dá hodně získat i ztratit. Jakou s tím máte zkušenost, když zpovídáte své hosty na Plovárně?
Zrovna s tím mám zkušenost poměrně čerstvou. Při rešerši k rozhovoru s hercem Russellem Crowem mě překvapily dvě věci. Že se ho nikdo téměř neptá na Dobrý ročník, můj oblíbený film o víně. A v té souvislosti jsem se dál dočetl, že kdosi ze štábu při natáčení Dobrého ročníku chválil dobrý catering. Protože z vlastní zkušenosti vím, že catering není tak úplně nepodstatná součást filmovacího procesu, napadlo mě zeptat se: Jak důležitá je role cateringu u filmu? Byla to otázka možná až primitivní, ale když jsem ji položil, Russell Crowe se rozsvítil – jako když otočíte vypínačem.
Strážný v budce byl evidentně fanouškem StarDance, neboť mávl rukou: „Pane Eben, vy platit nemusíte...“ Kryštof stáhl okénko a zoufale volal: „Ale já jsem bratr!“